"Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket" - mondta Orbán néppárti vezetőknek a New York Times szerint

Startlap - Startlap
"Úgy érezte magát, mint aki szteroidon van" a 2018-as kétharmados győzelem után - állítják egy tisztviselőre hivatkozva. Esti hírösszefoglaló.

“Ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket” – mondta Orbán néppárti vezetőknek a New York Times szerint

A magyar miniszterelnök “úgy érezte magát, mint aki szteroidon van” a 2018-as kétharmados győzelem után – állítja a lap egy tisztviselőre hivatkozva. A New York Times elemzőcikkel jelentkezett hétfőn Orbán Viktor és az EU viszonyáról. Bővebben.

Az álnéven írt anyagok miatt felmondott az Index belpolitikai rovatának szerkesztője

“A kaput a Városháza eladásáról szóló cikksorozat tette be”

– fogalmazott Gabay Balázs. Amikor 2020-ban Szombathy Pál hívására csatlakozott az Indexhez, úgy döntött, addig csinálja, míg nem jelennek meg “gyanús cikkek” az oldalon. Gabay elmesélte, hogyan zajlott a lapnál a munka, és milyen politikai nyomásgyakorlást érzékelt, ami miatt végül novemberben távozott.

Félmilliárdot költött a Facebookon az Orbán-kormányt népszerűsítő Megafon

Igencsak bőkezűek lehetnek a Megafon adományai, az oldal ugyanis állítja, ebből finanszírozzák a működésüket. Ez az a szervezet, amelyen az olyan “vélelményvezérek” posztjait promótálják, mint Rákay Philip. Na és mégis mire sikerült elkölteni ezt az 500 milliót? További információkért katt ide.

Adományokat gyűjt a Fidesz a választási “küzdelemhez”, a csekket is mellékelték

A kormánypárt négy évvel ezelőtt pont ugyanezzel a szöveggel kért pénzt a kampányhoz, néhány dolgot módosítottak csupán 2022-re: gyurcsányosították a szlogent, és beleírták a koronavírust, mint új veszélyt a “Soros-birodalom” és a migráció mellett. Részletek.

Homonnay Gergely ügyvédje Róma felé tart

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Marczingós László a család meghatalmazásával indult el hétfő délután a január elsején elhunyt ellenzéki aktivista halálának helyszínére. Az ügyvéd szerint az olasz hatóságoknál jó kezekben van a Homonnay ügyében indult nyomozás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Trump: Orbán csodálatos munkát végzett, mindenben támogatom az újraválasztását!

A volt elnök nyilatkozatát közlő Hill, az USA egyik legnagyobb független politikai híroldala írásában külön emlékeztet rá, kicsoda is Orbán Viktor: a széles körben bírált autoriter magyar vezető, akit az új amerikai kormány a demokrácia-csúcstalálkozóra se hívott meg. Bővebben.

Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel. Lassan meg kellene érteni

Miután Jakab Péter és Donáth Anna kritikákkal élt az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről, a Demokratikus Koalíció elnöke egy szabadverset idéző bejegyzéssel indította az új év első munkanapját, amelyben teljes támogatásáról biztosította az összefogást. Íme.

Fedélzeti videót mutatott a rendőrség egy parádés újévi autós üldözésről: nyomkövetővel, részegen, jogsi nélkül menekült a sofőr

A felvételen jól látszik, ahogy a Toyota Yaris vezetője egyszerűen áthajt a karjelzést adó rendőrök között, akik futva ülnek be a kocsijukba, hogy üldözőbe vegyék. Videó.

Megkezdte adását az első roma rádió

A Habony Árpád üzleti köreihez vezető Rádió Dikh működésében az azonos névre hallgató tévécsatorna munkatársai is részt vesznek majd. Részletek.

56 milliárdos tévedést vétett egy brit bank

Karol Serewis/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Mintegy 75 ezer embertől igyekszik visszaszerezni a pénzét a Santander UK, miután véletlenül duplán utaltak karácsonykor. És mielőtt még azt hinnénk, csak a bank járhat pórul: volt olyan banki ügyfél, aki egy hasonló esetet követően börtönbe került. A teljes sztori erre a linkre kattintva olvasható.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...

képcím

Lemondott a Fidesz választókerületi elnöke, aki le akarta fizetni...

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...