"Ez felnégyelés" - itt a törvényjavaslat a kata szigorításáról 

Startlap - Startlap
A kormány már kedden elfogadná a törvényt, amely szeptember elsejétől lépne hatályba, és radikális átalakításokat rejt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke gyakorlatilag a katázás halálát jelentette be. Esti hírösszefoglaló.

“Ez felnégyelés” – itt a törvényjavaslat a kata szigorításáról 

A Pénzügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a kormány benyújtotta az új kata-törvényt. A törvényjavaslatban a jelenlegi katázás radikális átalakítását tervezik, amelyet Semjén Zsolt indítványa értelmében egyetlen nap alatt, már kedden elfogadna a kormány. Amennyiben a parlament megszavazza a javaslatot, az adózóknak alig másfél hónapja marad felkészülni a változásokra. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) elnöke kijelentette, az új szabályok elfogadásával a ma ismert katázásnak vége van. A törvényjavaslat részleteiről ebben a cikkben írnak, itt pedig elolvashatod, miként kommentálta a hírt az MKOE elnöke.

47 évesen meghalt Magyarország egyik leggazdagabb embere

Sajtóértesülések szerint öngyilkos lett a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány listáján 55. helyen álló Claessens Peter. A belga-magyar vállalkozóról azt állítják, anyagi és magánéleti nehézségekkel küzdhetett. Bővebben.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Több mint 415 milliárd forintot zárolt a költségvetésből Orbán Viktor

A kormányfő által jegyzett, az államháztartási stabilizációs intézkedésekről szóló határozat tárcánként sorolja, mekkora összeget zárolnak az idei kiadásokból. Ezenkívül Varga Mihálynak másfél hete van arra, 152,5 milliárd forinttal csökkentse az előirányzatokat. Orbán Viktor mindösszesen három alap büdzséjéhez nem nyúlt. Részletek.

Hernádi Zsolt: Messze túl vagyunk azon a ponton, ameddig még tartható a benzinárstop

A Mol vezérigazgatója szerint rendkívül veszélyes időszakban vagyunk az üzemanyag-ellátás szempontjából, a 480 forintos rögzített ár “megszünteti az olajimportot”, és hamarosan a százhalombattai finomító kapacitásának drasztikus lecsökkentésére kényszerülnek. Hernádi Zsolt az árstopról úgy fogalmazott:

ez egy olyan probléma, amit még egyszer végig kell gondolni.

Részletek.

Változik a nyitvatartás az IKEA-ban

Dave Rushen/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A skandináv bútorcég az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházak nyitvatartási idejét egyaránt lecsökkenti. De nem ez az egyetlen újdonság az IKEA magyarországi részlegén: olyan intézkedésekről is döntöttek, amik megkönnyíthetik a vásárlók dolgát. További információkért katt ide.

Nyomoz a rendőrség a Mészáros Lőrincről szóló indexes hangfelvétel miatt

A felvétel, amelyen az egykori felcsúti polgármester és az új, kormánybarát Index kapcsolatáról nyilatkozik a portál főszerkesztője tavaly, a Direkt36 birtokába került. Az Index büntetőfeljelentést ígért, ami meg is történt, most pedig a BRFK is megszólalt. Bővebben.

Reggel óta esik a forint

A hétfőihez képest már a péntek esti 405 forintos euróárfolyam is jónak tűnik. A magyar valuta értékének alakulásáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Vége az olcsó repülés korszakának

Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) főigazgatója úgy véli, már a nyár végén utazók is többet fognak fizetni repülőjegyeikért, ugyanakkor a munkaerőhiány és a jelenlegi reptéri dolgozók elégedetlensége még az áremelkedéseknél is nagyobb problémát okoz. Bővebben.

Már elérhető a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

A Központi Statisztikai Hivatal a népesedési világnapon, hétfőn indította el az október 1-től november 28-ig tartó népszámlálás honlapját. Az oldal elérhetőségéről, tartalmáról, és a népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról itt írnak.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben