Kiemelt Hírek 2021. október 17.

Előválasztás élőben: kétharmados feldolgozottság, Márki-Zay Péter vezet

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 17.
Márki-Zay Péter fölénye Budapesten kiugró, újságírói kérdésére elárulta, hogy tegnap este telefonon megbeszélték a folytatást Dobrev Klárával. Esti hírösszefoglaló.

Facebook/Márki-Zay Péter

Előválasztás élőben: kétharmados feldolgozottság, Márki-Zay Péter vezet

Gőzerővel zajlik az ellenzéki előválasztás második fordulóján leadott szavazatok számlálása. Márki-Zay Péter fölénye Budapesten kiugró, újságírói kérdésére elárulta, hogy tegnap este telefonon megbeszélték a folytatást Dobrev Klárával. Az előzetes eredményekről és Márki-Zay Péter telefonjának részleteiről ebben a cikkben olvashatsz.

A Békemenet már egész Európának üzenni akar

“A pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek” – tudtuk meg az eseményt szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátorától. Varsói sajtóhírek szerint több ezer lengyel is a fővárosba érkezhet a felvonulás napján. Bővebben.

Elhunyt Kálmán C. György

Egy héttel azután, hogy bejelentette testvére, Kálmán László nyelvész halálát, a 67 éves irodalomtörténész is életét vesztette. Kálmán C. György szombaton még a kórházból posztolt fotót magáról. Részletek.

Drágább lesz a Netflix a magyar előfizetőknek

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Az áremelést lépcsőzetesen vezetik be, eleinte csak az új, majd fokozatosan az összes előfizetőnek többet kell fizetnie a streamingszolgáltató két csomagjáért. További információkért katt ide.

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

A 41. játékhéten több mint 54 ezer szelvény tulajdonosának sikerült helyesen tippelnie legalább három számot. Részletek.

Húsz éve nem láttak ennyi darut a Hortobágyon

Rekordot döntött a madarak száma a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Hogyan számolják össze a darvakat, mit csinálnak nálunk minden ősszel ezek az állatok, és hogy fest a szokásos évi gyülekező? Bővebben.

Óriási aszteroidák közelítenek a Föld felé

A “közelség” csak csillagászati értelemben érvényes, a napokban több kisbolygó elhaladt már mellettünk, és hamarosan érkezik egy akkora, amelynek mérete az Empire State Building épületével vetekszik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

80 milliárdot nyert valaki az európai lottón

Gerard Bottino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az EuroMillions szerencsejáték történetének legnagyobb főnyereményéről van szó. Ha kíváncsi vagy a milliárdokat érő számsorra, és arra, kié lett a rekord összegű nyeremény, akkor erre a linkre kattints.

Akár 24 fok, viharos szél és eső is lehet a jövő héten

Elindult a melegedés, szerdáig szeles, de szép őszi idő várható, aztán érkezik az eső. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon