Kiemelt Hírek 2021. október 16.

Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Szombat este zárul a szavazás

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 16.
Vitákkal, zsarolási vádakkal teli hét után szombaton zárul az ellenzéki előválasztás második fordulója, mutatjuk, meddig lehet szavazni. Heti hírösszefoglaló.

Előválasztás: újabb részvételi rekord, szombat este zárul a voksolás

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart. Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban állók videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A versenyben maradt Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre hat nap alatt összesen 543 585-en szavaztak, a péntek rekordrészvételt hozott, további információk itt.

Dobrev vagy Márki-Zay? A televíziós vita után zöld ügyekben is összecsaptak a jelöltek

Miközben szakpolitikai kérdésekben nagy az egyetértés, legyen szó akár a Fidesszel közös alkotmányozásról, az elszámoltatásról, a béremelésekről vagy az euróról, a személyes ellentétek egyre látványosabbak. A két miniszterelnök-jelölt kölcsönösen hazugnak nevezte egymást, Márki-Zay Péter zsarolással vádolja a DK-t, Dobrev szerint ellenfele alkalmatlan miniszterelnöknek. A szerda esti vita videós összefoglalója itt található. Alig hűlt ki az RTL Klub stúdiója a vita után, csütörtökön újra egymásnak feszült a két állva maradt jelölt. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter akkor a Greenpeace környezetvédő szervezet és a HVG közös, online közvetített vitájában állt szembe egymással. Bővebben

Terrorcselekménynek nyilvánították a brit képviselő meggyilkolását

 Sir David Amess parlamenti képviselőt meggyilkolták pénteken. Részletek a merényletről.

1500 milliárd forintért szerezheti meg a kormány a Budapest Airportot

Egy, a magyar kormány vezette konzorcium 4 milliárd eurót, vagyis körülbelül 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airport irányításáért a Bloomberg értesülései szerint. Ez egy újabb ajánlat, miután korábban egyet visszautasítottak a reptér tulajdonosai, mert alacsonynak találták az árat. Bővebben.

Lemondott a médiahatóság elnöke, a Fidesz újabb 9 évre bebetonozhatja az utódját

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Médiatanács elnöke “új szakmai kihívások keresésével” indokolta távozását. A politikai logika alapján viszont valami egészen másra következtethetünk a döntés hátterét illetően. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Zsarolási vádak az előválasztás hajrájában

A Tatabányán civil jelöltként próbálkozó Popovics azt állítja, a helyi DK-s alpolgármester államtitkári állást ajánlott neki, majd fenyegetéseket kapott, azt pedig személyesen Gyurcsány Ferenc akadályozta meg, hogy befogadó nyilatkozatot kapjon a hat párt egyikétől. Popovics Judittal Gulyás Márton beszélgetett. Videó és további részletek

Szintén a héten történt, hogy Karácsony arról beszélt, hogy Gyurcsány sms-ben zsarolta meg, a DK elnöke azonnal reagált erre. Részletek.

Bejelentették, ki veszi át a Momentum vezetését

Fekete-Győr András távozását követően ügyvezetőként az egyik régi tag kerül a párt élére. További információkért katt ide.

Ha nem vennénk át koronavírus-fertőzötteket Romániából, magánúton jelentkeznének be a magyar kórházakba

Olyan súlyos a covid-helyzet Romániában, hogy az egészségügyi rendszer nem bírja a terhelést. A két ország hivatalos megállapodásán felül a határon túli koronavírusosak magánúton is megpróbálnak bejutni magyarországi kórházakba. A folytatást itt találod.

Tállai: 250 milliárd forintot folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben

Egy hónap múlva két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok. Bővebben

Élete végéig börtönben ülhet a soroksári futónő gyilkosa

Az egyéb bűncselekmények miatt évek óta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintáját öt évvel az eset után sikerült azonosítani. A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében a magát végig ártatlannak valló férfi leghamarabb 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Keresés az oldalon