Tállai: 250 milliárd forintot folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben

Startlap - Startlap
Egy hónap múlva két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok.

MTI/Vajda János

Külön juttatások címén 250 milliárd forintot folyósít  az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, amelyben a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, hogy az összegből kétszázmilliárdot tesz ki a gazdasági növekedésnek köszönhető nyugdíjprémium.

A nyolcvanezer forintos juttatást minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy megkapja. A kiegészítő emelés ötvenmilliárdot jelent a jogosultaknak – mondta a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva Tállai András.

Mint fogalmazott: egy hónap múlva két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok. November közepén – a rendes havi ellátással együtt – kézhez kapják a jogosultak a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is.

Az államtitkár emlékezetetett, hogy a nyugdíjtörvény alapján 435 ezer embert ennél kisebb prémium illetett volna meg. “A gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni a teljes összeget. A jogosultaknak ezen a címen összesen 198,7 milliárd forintot folyósít a kincstár” – ismertette Tállai András, majd kiemelte: a juttatást nemcsak az öregségi nyugdíjat kapók vehetik majd kézhez.

Rendkívüli kiegészítés is lesz

Az államtitkár kitért a kiegészítő nyugdíjemelésre is, amely akkor jár, ha az infláció magasabb annál, mint amivel korábban a pénzügyi kormányzat számolt. “A nyáron rendkívüli kiegészítő nyugdíjemelésről határozott a kormány, ilyenre korábban nem volt példa. Ám – főként a nemzetközi folyamatok miatt – most újabb kiegészítésre kell sort keríteni” – mondta a politikus. Majd hozzátette: a kiegészítés a nyugdíjprémiummal együtt érkezik majd meg, a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások novemberi kiegészítő emelésére 50,7 milliárd forintot fordít a költségvetés, amely 2,5 millió jogosult számára tartalmazza a januártól járó visszamenő emelést és az év végéig kifizetendő többletet is.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat

képcím

Kiderült, mikor lesz az egészségügyi szakdolgozók következő...

képcím

Tállai 13. havi nyugdíjat is ígér az időseknek jövőre