Egy zuglói idősotthonban is megjelent a koronavírus

Startlap - Startlap
Több lakó és dolgozó tesztje lett pozitív. Esti hírösszefoglaló.

Egy zuglói idősotthonban is megjelent a koronavírus

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményben több lakó és dolgozó koronavírustesztje lett pozitív. A részletekről Szirmai Viktor főigazgató nyilatkozik ebben a cikkben.

Dr. Zacher Gábor szerint nem jó ötlet kiüríteni az idősotthonokat

A jelenleg mentőorvosként dolgozó toxikológus nem ért egyet az idősotthonokat érintő járványügyi protokollal, és azt mondja, a kollégái sem értik az intézkedéseket. Ide kattintva elolvashatod a véleményét.

Orbán Viktor: 34,5? Azonnal pálinkát kell innom

Újabb videót tett fel Facebook-oldalára Orbán Viktor. A miniszterelnök kórházi körútjának húsvétvasárnapi állomása a szekszárdi Balassa János Kórház volt, itt készült a felvétel. Egy gyors lázméréssel indítottak, amelyet egy figyelemre méltó párbeszéd, majd az intézmény bejárása követett. Íme a videó.

“A 90 éves anyukám nagyon belefáradt a lassan két hete tartó pokolba” – egy hozzátartozó a Pesti úti idősotthon esetéről

A Pesti Úti Idősek Otthonában eddig 198 személynél diagnosztizáltak koronavírust, nyolcan meghaltak. Miközben az ügy heves politikai vitát generált, arról kevés szó esik, hogy mit élnek át az otthon lakói és szeretteik. Ebben a cikkben egy 90 éves asszony gyermeke meséli el, hogyan viseli ő és kórházba szállított édesanyja a történteket, valamint azt, hogy mi a véleménye a helyzetről.

A járványügyi ellenőrök szerint nem történt jogsértés a Pesti úti idősotthonban

Fotó: MTI/Mónus Márton

Szombaton vizsgálatot folytattak a Pesti Úti Idősek Otthonában a Fővárosi Kormányhivatal X. kerületi Hivatalának járványügyi felügyelői. Az erről készült jegyzőkönyvet – amelyben nem állapítottak meg jogsértést – a kormány koronavírusos tájékoztató oldalán vasárnap nyilvánosságra hozták. A témáról bővebben itt írnak.

Eltűnt egy nő egy ferencvárosi kórházból, keresi a rendőrség

A 28 éves nő szombat este ismeretlen helyre távozott a IX. kerületi egészségügyi intézményből, a helyi rendőrkapitányság felhívást adott ki. A nő személyleírását, fotóját, és az eltűnéssel kapcsolatos további információkat itt találod.

Orbán Viktor egy tavaszi fényképpel, Karácsony Gergely videóval üzent húsvét alkalmából

A kormányfő csak egy rövid szöveget írt az ünnepi fotó mellé, a fővárosi főpolgármester pedig videójában arról beszélt, miért más ez a mostani húsvét. Ha érdekelnek a bejegyzések, akkor kattints ide.

Elhunyt a Forma-1 legendás pilótája

Fotó: Bernard Cahier/Getty Images

90 éves korában elhunyt a Forma-1 hőskorának egyik legendás alakja, Sir Stirling Moss, aki sokak szerint a legjobb F1-pilóta, aki nem szerzett világbajnoki címet. Ez a cikk fotók és videók kíséretében eleveníti fel Moss karrierjét, utolsó éveit, és halálhíre visszhangjáról is szólnak.

A pilisszentkereszti polgármester lezárta Dobogókőt a turisták elől

Peller Márton élt a húsvét alkalmából a településvezetőkre ruházott jogkörrel, lezárta a budapestiek egyik legnépszerűbb kirándulóhelyét, és további korlátozó intézkedéseket rendelt el. Részletek itt.

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről, megszólalt a menyasszonya

A koronavírussal fertőződött brit miniszterelnök elhagyta a londoni St Thomas kórházat. Állapotáról ebből a cikkből tájékozódhatsz, ahol elolvashatod Johnson menyasszonyának nyilatkozatát is.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Európában forgalomba kerül a koronavírus elleni...

képcím

Február 1-jétől új táblák fogadják a vásárlókat a boltokban

képcím

Koronavírus itthon: nő az aktív fertőzöttek száma