Kiemelt Hírek 2020. április 11.

Kásler leváltotta a székesfehérvári kórház igazgatóját

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 11.
Csernavölgyi István közleményben reagált a történtekre. Heti hírösszefoglaló.

Kásler Miklós leváltotta a fehérvári kórház igazgatóját

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatóját, adja át hivatalát, írja a feol.hu. A lap szerint az orvosok és szakdolgozók döbbenten állnak a döntés előtt, és magyarázatot még nem sikerült kapniuk. További információk idekattintva érhetőek el. 

Pesti úti idősotthon: Karácsony négy, eddig ismeretlen dokumentumot hozott nyilvánosságra

Négy dokumentumot hozott nyilvánosságra péntek este Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat koronavírussal kapcsolatos honlapján, amelyek állítása szerint azt mutatják be, hogyan kerülhetett a koronavírus a budapesti idősotthonokba. Az iratok lényegi részei ebből a cikkből érhetőek el. 

Újabb 56 ember került kórházba a Pesti úti idősotthonból

Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés, illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában – közölte péntek este a kormányzati információs portál. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével. Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba. Részletek.

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást – írja a koronavirus.gov.hu. Hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról.

Öt pontban ismertették a családvédelmi akciótervet

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán öt pontban foglalta össze, milyen döntések születtek a családvédelem tekintetében: a családtámogatásokat megvédik, munkát adnak segély helyett, segítenek átvészelni a veszélyhelyzetet, támogatják a fiatalokat, az idősekre is gondolnak. Az öt pont részletes kifejtéséről ebben a cikkben olvashatsz.

Palkovics: Eltöröljük a nyelvvizsga-kötelezettséget a végzős egyetemisták számára

Nem lesz szüksége nyelvvizsgára annak az idén végző 75 ezer egyetemi hallgatónak, aki ennek hiányában egyébként nem vehetné át a diplomáját. További részletek ide kattintva.

300 ezer maszkot adományozott Magyarország Észak-Macedóniának és Szerbiának

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban jelentette be, hogy egészségügyi védőfelszerelést adományozott hazánk Észak-Macedóniának. Mindeközben Szerbiában Jadranka Joksimovic európai integrációs miniszter jelezte, hogy ők is kaptak a magyaroktól védőfelszerelést. Részletek itt.

Botka László a gazdagokat is különadóval sújtaná

MTI Fotó: Mohai Balázs

A szegedi polgármester üdvözli a kormány részéről a multik és a bankok megadóztatását, de ezt nem tartja elégnek a járvány miatt kialakuló gazdasági válság enyhítésére. Botka László a leggazdagabb magyarokra és közbeszerzések során legnyereségesebb vállalatokra is plusz adót vetne ki, valamint alanyi jogon nyújtana támogatást minden magyar állampolgárnak. A településvezető minderről részletes programot írt, amelyet ide kattintva találsz.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint külső támadás érte a forintot

A Századvég jogi szakértője az M1 csatornáján nyilatkozott minderről, illetve kitért az MNB korrekciós kamatemelésére is, mely után erősödött a forint. Soros György is belekerült a mondanivalójába, idekattintva megtudhatod miként is. 

Nyugdíjpénzek milliárdjait vette el a magyaroktól a koronavírus

Tavaly csak úgy röpködtek a 10% feletti hozamok a nyugdíjpénztáraknál, az idei első negyedévben pedig már a mínusz 10% feletti hozamok voltak gyakoriak. A koronavírus miatti tőzsdei esés a nyugdíjra gyűjtő magyarok megtakarításait is megnyirbálta. Még sincs ok az aggodalomra. Ebben a cikkben elmagyarázzák, miben bizakodhatunk.

Keresés az oldalon