Egy mozi, amiben egy férfi sem szerepel: Nők

A film a magyar származású George Cukor mozijának feldolgozása.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-24 07:40

Europress / AFP / Archives du 7eme Art / Photo12

Meg Ryan, Carrie Fischer, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing és Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith is feltűnik A Nők című 2008-as vígjátékban. A filmre könnyen rámondhatnánk, hogy az Elvált nők klubjának modernizált változata, egy kis Szex és New Yorkkal fűszerezve.

A filmet egy nő rendezte (Diane English), és csak nők szerepelnek benne, ennek megfelelően női sorsokról szól: válásról, terhességről, házasságról, anyaságról vagy a nőiség megéléséről. Szinte mindenki talál benne olyan karaktert, akivel azonosulni tud, vagy akinek a problémájával már ő is szembesült.

 

A főszereplő a divattervező Mary (Meg Ryan), akinek látszólag tökéletes élete van: gyönyörű házban él férjével, és lányával. Egy napon azonban szembesül a ténnyel: férje megcsalja, ráadásul egy bombázóval, akit Eva Mendes alakít. Mary, bár szereti még a férjét, döntést hoz: kirakja a házból, és beadja a válópert, még akkor is, ha emiatt megromlik a viszonya tinédzserkorú lányával. Érdekesség, hogy a férfi nem is szerepel a filmben.

Minden Mary körül élő nőnek megvan a véleménye a történtekről, és nem is rejtik véka alá, bár néhányuk inkább csak a nő háta mögött pletykálkodik. Szinte mindenki ad tanácsot is, annak ellenére, hogy azt Mary senkitől sem kéri. Az egyik legjobb barátnője, a karrierista Sylvia (Anette Bening) szerkesztőként dolgozik egy újságnál, úgy dönt megírja a történetet a lap hasábjain.

Mary ezután úgy érzi nem csak a férje, de a barátnője is elárulta őt. Felpakolja anyját és lányát és hárman együtt elutaznak. Miután visszatér New Yorkba, rendezni akarja összedőlt életét.

A film az 1939-es Asszonyok című film átdolgozott változata, mégsem kapott jó kritikákat. Sőt! Az összes szereplőt Arany Málna díjra jelölték 2009-ben, ami a legrosszabb alakításért jár.

 

Nők – amerikai vígjáték / SuperTV2 – 06.24 vasárnap. 18:50

Mai nap hírei

Orbán Viktor: Ma és holnap Brüsszelben védjük a magyarok érdekeit

metropol.hu2 órája

Nyaralásra és italra költötte a szakszervezet pénzét a korábbi vezető

autopro.hu3 órája

Hatalmas mennyiségű fagyasztott csirkehúst borítottak ki az út szélén

agroinform.hu6 órája

Bomba árat kaptak a Xiaomi új csúcsmobiljai

gsmring.hu8 órája

Szél Bernadett karanténba vonult

budavidek.ezalenyeg.hu8 órája

Eltűnt Koós János özvegye, Dékány Sarolta - Aggódnak a barátok

life.hu8 órája

EP-alelnök: „ki kell éheztetni pénzügyileg” Lengyelországot és Magyarországot

demokrata.hu10 órája

Hugh Jackman felesége reagált férje melegbotrányára

joy.hu10 órája