Kiemelt Hírek 2021. október 12.

Egy jó hír, meg egy rossz hír: így kaphatsz százezreket az adóvisszatérítésnél; tovább drágul az autózás

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 12.
Adóbevalláskor mindenki legyen résen. Még idén 550 forintig emelkedhet a benzin ára.

Getty Images

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A NAV részletes tájékoztatót készített a megjelent kormányrendelet alapján a február 15-ére ígért adó-visszatérítéssel kapcsolatban. Adóbevalláskor azonban érdemes résen lenni, mert egy egyszerű átrendezéssel százezreket nyerhet egy család – mondta a 24.hu portálnak Angyal József. Az okleveles adószakértő tanácsait innen ismerheted meg.

Rossz hír

A gázolaj a héten már eléri, de a benzin is egyre közelebb araszol az 500 Ft-os átlagárhoz. Tavaly tavasszal még literenként 280-ért is tankolhattunk, mostanra pedig nem kizárt, hogy az év végéig a duplájáig is eljutunk. Hogy jutottunk idáig? Segíthet az állam? Vajon kevesebbet vezetnénk 500 forintos benzin esetén? Részletek.

Keresés az oldalon