Egy éjszaka alatt meggondolta magát a KLIK, és hirtelen jogszerűtlennek minősítették a pedagógussztrájkot

A szakszervezet bíróságra viszi az ügyet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-14 15:46

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Szerda este még úgy volt, hogy négy tankerületben jogszerűen levezényelhetik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által meghirdetett kétórás szolidaritási sztrájkot, majd csütörtök reggel mind a négy tankerületben jogszerűtlennek minősítették az akciót a munkáltatók, és közölték, hogy nem lehet megtartani a tiltakozást – írja a Mérce.

 

Súlyosan megsértik a sztrájktörvényt a munkáltatók ezzel a lépéssel. Felháborítónak tartjuk, hogy ilyesmi megeshet, ennek ellenére arra kértük a kollégákat, hogy saját érdekükben ne vegyék fel a sztrájkot. Sokakban olyan nagy az indulat jelenleg, hogy nekem is jelezték, meghátrálásnak veszik, ha ezt kérem tőlük, de véleményünk szerint a pedagógusok most akkor járnak most a legjobban, ha egyénileg nem sodorják magukat veszélybe, hanem közösen, bírósági úton járunk el

– közölte Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke. Hozzátette: szerdán még a Klebelsberg Központot vezető Hajnal Gabriella is úgy nyilatkozott, hogy a pécsi tankerületben minden rendben van a megállapodással, vagyis jogszerű a sztrájk. Szűcs reméli, hogy a bíróság nekik ad igazat, és kimondják, hogy a tankerületek eljárása volt jogszerűtlen. 

Hozzászólások