Sztrájkolnak a tanárok, országszerte diákok, szülők támogatják őket

Startlap - Startlap
Október 5-én van az oktatás világnapja, ezért is erre a napra hirdette az országos sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Egész nap tiltakozások lesznek, különböző helyszíneken.

Percről percre tudósít  a sztrájk legfontosabb eseményeiről  a 24.hu szerdán. Mint írják, a tiltakozás nem áll meg az iskolák falai mögött: diákok, szülők és pedagógusok élőláncot szerveznek Budapesten, a tanítás kezdete előtt.

A pedagógusok sztrájkját sok helyen a szülők is igyekeznek támogatni, a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolában például szintén élőlánccal készülnek reggel nyolckor az iskolánál. Az intézményben egyébként nem lesz tanítás, mert a tanárok 98 százaléka nem veszi fel a munkát.

A tervek szerint a szakszervezetek délután petíciókat adnak át az ombudsman helyi irodáiban Budapesten, Győrben, Miskolcon és Pécsen is. Délután öt órától a Grund nevű ifjúsági szervezet hídfoglalást és tüntetést tart a pedagógusokért a Margit hídon. Este héttől a Tanítanék és a noÁr Mozgalom szolidaritási koncertje zárja a napot a Kossuth téren.

Ha beszámolnál a tapasztalataidról, küldj levelet „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!

Címlapkép: Korábbi tüntetés, fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Hadházy Ákos és a tüntetők égő fáklyákkal vonultak,...

képcím

Folytatódik a pedagógussztrájk, formálódik az óriási élőlánc

képcím

Felgyújtották a tüntető diákok a tanároknak küldött...