7500 köztisztviselő sztrájkol országszerte

Startlap - Startlap
Ha nem fognak össze, 'leszalámizzák' a munkavállalókat.

Országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett csütörtöki sztrájkban – közölte az érdekképviselet elnöke, a főváros XV. kerületének önkormányzatánál elindítva a munkabeszüntetést.

Boros Péterné az önkormányzati hivatal apparátusi értekezletén kiemelte: egy társadalom működésének fontos eleme, ha az ország hajtóerejét jelentő dolgozók élnek demokratikus jogaikkal.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az értekezleten azt hangsúlyozta, hogy össze kell fognia a közszférában és a versenyszférában működő szakszervezeteknek, mert ha nem így tesznek, “leszalámizzák” a munkavállalókat.

Május 1-jére haragos felvonulást szerveznek

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke csütörtökön a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót. 

Boros Péterné elmondta, „az MKKSZ haragos felvonulást szervez május 1-jére”, hogy a dolgozók kifejezzék elégedetlenségüket. A szakszervezet elnöke felhívta a munkavállalókat, mutassák meg május 1-jén, hogy ők az ország hajtóereje.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Volánbusz-sztrájk: Lázár János új bérajánlatot tett

képcím

Így zárult a buszos sztrájk első napja

képcím

Sztrájkol Izland miniszterelnök asszonya