Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

Startlap - Startlap
A Sándor Palotában tartott nyílt napon tiltakoztak pedagógusok és diákok a státusztörvény ellen. Novák Katalin odament hozzájuk, és egy ideig vitáztak az oktatás kérdéseiről. A köztársasági elnök a demonstrálóknak azt mondta, érdeklődéssel meghallgatja, mit gondolnak.

Pedagógusok, szülők és diákok jelentek meg a Sándor-palota vasárnapi nyílt napján. Az akciót a Pedagógus Egység szervezte, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalán pedig több fotót és videót is közzétettek a demonstrációról – írja a 24.hu

Az oktatás helyzetének javításáért vasárnap tüntetők többek között egy Novák Katalintól származó idézetet vittek a köztársasági elnök hivatalához.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolóként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.

Az idézett mondatot Novák Katalin még 2010. októberében írta blogjába, a blogot később törölte.

A Sándor-palota hétvégi nyílt programján egy csoport pedagógus, szülő és diák, így például Pankotai Lili a palota kertjében próbálta azt kérni a köztársasági elnöktól, hogy ne írja alá a pedagógusok tervezett státusztörvényét. Novák erre azt mondta, hogy ilyet nem ígérhet.

Simkó Edit arról beszélt Nováknak, hogy már 2013 óta próbálják elmondani, mi a baj az oktatási rendszerrel. Úgy fogalmazott: ennyi bérért senki sem akar már a fiatalok közül tanítani, a tanári kar elöregszik, és kérdés, hogy 10 év múlva ki tanítja majd a gyerekeket.

Munkát keresek, csalódtam az oktatásban, elmegyek egy raktárba rakodni, és azzal többet keresek, mint 55 évesen pedagógusként

Egy másik videóban hallatszik, hogy Novák Katalin azt mondja: “Egymás sértegetésével nem megyünk semmire. Én idejöttem, megszólítottam önöket, érdeklődéssel meghallgatom, mit gondolnak.”

Címlapfotó: PDSZ/Facebook-oldal

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon Marco Rossi állampolgársági eskütétele

képcím

Marco Rossi magyar állampolgár lesz

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...