Kiemelt Hírek 2018. augusztus 31.

Diana hercegnő szívszorító őszinteséggel beszél Károly hűtlenségéről a most megjelent titkos interjúban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 31.
A hercegnő az utolsó pillanatban le akarta fújni az esküvőt.

Harry és Meghan, valamint Vilmos és Katalin előtt egy másik királyi pár és az ő nagyszabású esküvőjük tartotta lázban a világot: Diana hercegnő és Károly herceg tragikus frigye. A pár 1981. július 29-én esküdött örök hűséget egymásnak egy mesébe illő ceremónia keretében a Szent Pál-székesegyházban.

A National Geographic által most megjelentetett titkos interjúkból kiderült: a hercegnő pár hónappal a nagy nap előtt le akarta fújni az esküvőt, mivel Károly már akkor összetörte a szívét – írja a Mirror.

A kilencvenes években felvett archív riportok a hercegnő halálának évfordulója alkalmából kerültek napvilágra, ugyanis ma 21 éve, hogy Diana halálos autóbalesetet szenvedett. A felvételeken Lady Di fájdalmas őszinteséggel mesél arról, hogyan jött rá Károly és Camilla Parker-Bowls nem is annyira titkolt viszonyára.

Az esküvő előtt tavasszal Károly egy öthetes útra ment, és a sajtót bejárták a felvételek, ahogy a búcsúzás pillanataiban Diana siratja a távozó férfit. Csakhogy egyáltalán nem azért sírt, mert a vőlegénye nélkül kellett eltöltenie egy hónapot.

A legrosszabb dolog azelőtt történt, hogy elment. A dolgozószobájában voltam, az utazásról beszélgettünk. Csöngött a telefon, Kamilla volt az. Pont azelőtt, hogy öt hétre elment. Szóval azon gondolkoztam, hogy legyek kedves, vagy csak üljek ott tovább? Vérül úgy döntöttem, rendes leszek, és magukra hagytam őket, de ez összetörte a szívemet.

Diana arról is mesélt, hogy sokáig nem fogta fel, mi is történik pontosan, csak a házasságuk idején ismerte fel a helyzetet.

Túl éretlen voltam ahhoz, hogy megértsem a jeleket. Aztán egyszer valaki az irodájában elárulta, hogy a férjem csináltatott Kamillának egy karkötőt. (…) Annyi harag, harag és harag. Miért nem tudott őszinte lenni velem?

– fogalmazott Diana.

A hercegnő azt mondja, Károly bizonyos értelemben a megszállotja volt, de sosem tudta, hogyan fog vele viselkedni, melegen, vagy hidegen, mivel állandóan változott a hangulata és teljesen kiszámíthatatlan volt. Épp ezért szerette volna felbontani az eljegyzést.

Felmentem az emeletre, és együtt ebédeltem a nővéreimmel, akik éppen ott voltak. Azt mondtam, nem tudok hozzámenni, nem tudom ezt csinálni, ez teljesen hihetetlen. Ők pedig csodálatosak voltak, és azt mondták: hát, ez sajnálatos, de itt az arcképed a konyharuhán, már túl késő, hogy kihátrálj.

Az Express beszámolója szerint Lady Di a nászútjukat is felidézi az interjúban, amelynek során meglátott Károlynál két képet Camilláról, és azt is észrevette, hogy a herceg mandzsettagombjai két egymásba fonódó C betűt ábrázolnak. Diana kérdőre vonta férjét, aki elismerte, hogy a mandzsettagombokat Camillától kapta, de azt mondta, az csak egy “ajándék egy baráttól”.

A nászúton egyre súlyosabbá vált a hercegnő bulimijája, amiről a királyi családban mindenki tudott, és később betegségét okolták a házasság kudarcáért. Diana azt mondta, számára ez volt az önpusztítás legdiszkrétebb módja, hiszen ezt nem láthatta a média.

Végül Diana jó pár év házastársi viszonyt is képes volt végigcsinálni, aztán 1996. augusztus 28-án felbontották a házasságot. Camilla egy évvel korábban vált el Andrew Parker Bowles-tól, és végül 2005-ben összeházasodott Károly herceggel.

Keresés az oldalon