Az erőszakkal vádolt vízilabdázó: "Egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz"

Egy 13 éves lány azt állítja, két évvel ezelőtt a két sportoló hosszú hónapokon keresztül szexuális kapcsolatot létesített vele.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-17 14:48

Kósz Zoltán. MTI Fotó: Mónus Márton

Múlt hét pénteken robbant ki az ügy a két élsportoló ellen, akiket egy 13 éves kislány jelentett fel. Eszerint két évvel ezelőtt a férfiak több hónapon keresztül követték el a szörnyűségeket az akkor 11 éves lány ellen.

A rendőrségi kihallgatás még várat magára a két vízilabdázóval szemben, akik ellen nyomozás zajlik egy kiskorú lány ellen elkövetett erőszak ügyében. A Blikknek elsőként sikerült megszólaltatnia meg az egyik érintettet: az olimpiai bajnok, Kósz Zoltánt (51).

Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz. Szeretnék sok mindent elmondani, az üggyel kapcsolatban, hiszen az én, és a szintén gyanúba keveredett társam, Zsolt szemszögéből még nem hangzottak el a történtek. Már túl vagyok az első sokkon, mostanra felszívtam magam, és minden fórumon kiállok az igazamért. – mondja a sportoló.

Az interjúból kiderült, hogy a kislánnyal hosszú ideje kapcsolatban vannak, öt éves korától ismerik őt, mivel a családjából más is lejárt hozzájuk úszni. Az édesanya és az édesapa is a csapattal tartott az edzőtáborokba, szinte barátainak mondható viszony alakult ki velük. Aztán amikor a lány hét éves lett, szóltak, hogy szeretne vízilabdázni, így csatlakozott a csapathoz.

Kósz Zoltán elmondása szerint sem ő, sem pedig Petőváry Zsolt, aki ellen szintén nyomoznak, nem edzették őt. Nekik más feladataik vannak, leginkább az egyesület szervezésével, irányításával foglalkoznak. Ettől függetlenül ismerik az összes hozzájuk járó tanítványt, név és képességeik szerint.

A kislányról, aki feljelentette őket, így nyilatkozott:

Picinek egy tündéri, mosolygós nagyon aranyos gyerek volt. Az uszodában sem volt vele semmi gond, amíg családi problémák nem jelentkeztek nála. Aztán kiderült, hogy volt egy botlása, amiből rendőrségi ügy is lett. Mi azonban ekkor sem küldtük el a egyesületből, pont Zsolt volt az, aki úgy vélekedett, hogy kell adni neki még egy esélyt, nem engedhetjük el a kezét egyetlen botlás miatt. Így tehát maradt. Azt is tudtuk róla, hogy pszichológus foglalkozik vele, aki segít neki feldolgozni a megváltozott életkörülményeit. Aztán fél évvel ezelőtt szólt a Zsolt, hogy nagy gond van a családdal.

Az anyuka lefényképezett egy papírt, amelyen a kislány arról írt, hogy Petőváry Zsolt miket tett vele. Azt MMS-ben elküldte Zsoltnak, majd találkoztak egymással. Itt még Kósz Zoltán szóba sem került. Zsolt azt javasolta, hogy menjenek el egy pszichológushoz, hátha kiderül, miért ír valótlanságot a gyerek. Ezt azonban nem szerette volna a szülő. Nem sokkal később egy újabb MMS érkezett. Ebben már szerepelt Kósz Zoltán is, mint erőszaktevő.

Február környékén ügyvédhez fordultak, és vele együtt ültek le az édesanyával beszélni. Javasolták, hogy keressenek meg egy független orvosszakértőt vagy ha szükséges, akár egy nőgyógyászt is. Állítása szerint semmire nem volt azonban hajlandó az anyuka. A család egyik barátja súlyos következményeket helyezett kilátásba, amit a két férfi nem értett, hiszen nem követtek el semmit.

Azóta minket senki nem keresett, az újságból tudtuk meg, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozás indult. Mi állunk minden vizsgálat elébe, ha kell a poligráftól kezdve a szembesítésig mindent vállalunk.

Az egyesületük sikeresen működik, a többi szülő továbbra is támogatja őket.

Mai nap hírei

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu7 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu13 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu13 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu14 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu14 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com17 órája

Híres párok, akik között nagy a korkülönbség: de őket ez kicsit sem érdekli

joy.hu18 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu19 órája