Megszólaltak Kósz Zoltán és Petőrváry Zsolt ügyvédei

A világklasszis sportolók jogi képviselői biztosak védenceik ártatlanságában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-16 14:39

Kósz Zoltán. MTI Fotó: Mónus Márton

A Zoom.hu-nak nyilatkoztak annak a két vízilabdázónak az ügyvédei, akiket egy 13 éves kislány azzal vádolt meg egy levélben, hogy még 11 éves korában szexuális erőszakot követtek el a sérelmére.

Pénteken még csak annyit lehetett tudni a sajtóból, hogy két ismert sportoló két évvel ezelőtt megerőszakolhatott egy akkor 11 éves kislányt. Egyes hírek szerint a molesztálás egy Budapesthez közeli sportegyesületben történhetett, a zaklatók egykori vízilabdázók voltak, akiknek már korábban is akadt rendőrségi ügye. Később aztán a Tv2 Tények című műsora megnevezte a két sportolót: Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot.

A két világklasszis vízilabdázó vasárnap egyesületük Facebook-oldalán reagáltak a vádakra, és azt írták, köszönik a biztató szavakat. “Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül!”  – írták. 

Kósz Zoltánt dr. Hegedűs László, Petőváry Zsoltot pedig dr. Gatter László ügyvédek képviselik majd, ha egyáltalán megindul ellenük az eljárás.

Mindkét védő meg van győződve védence ártatlanságáról, és bár ügyvédi titoktartásra hivatkozva konkrétumokat még nem mondtak, dr. Gatter László annyit elmondott, az igazsághoz talán közelebb állhat az a verzió, hogy a történet hátterében valamiféle bosszú állhat.

Vannak olyan háttér-információim az ügyről, amelyekről nem beszélhetek, de amelyek ismeretében meggyőződésem, hogy védencem nem követte el azt, amivel a nyilvánosság előtt megvádolták

– szögezte le Gatter. Hegedűs László pedig hangsúlyozta, védence áll bármilyen bűnügyi vizsgálat elé, és biztos benne, Kósz Zoltán semmiféle bűncselekményt nem követett el a kislány sérelmére.

Abban mindketten egyetértettek, hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha az ügy minél előbb lezárulna.

Mai nap hírei

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu4 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu6 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu9 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu9 órája

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu11 órája

8+1 film, ami izgalmasan kezdődött, de a befejezés nagy csalódás volt

joy.hu12 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu12 órája

Retro Casiok: digitális órák analóg embereknek

kronometer.hu13 órája