A Fidesz levélben magyarázza az Európai Néppártnak az Index ügyét

Már megint alaptalanul támadják a kormányt. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-28 18:16

Fotó: Gabriel Kuchta/Getty Images

A Fidesz levélben magyarázza az Európai Néppártnak az Index ügyét

A kormánypárt kedden küldte el levelét az Európai Néppárt tagpártjainak, amelyben kifejtik, mi történt szerintük Magyarország vezető online hírportáljával. Ha kíváncsi vagy, mit írt a Fidesz, akkor ezt a cikket olvasd el.

Visszavonhatják a rákos betegek életmentő műtéteire előre pénzt kérő veszprémi orvos elismerését

Dr. Udvary Jánost 2016-ban a Veszprémi jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a vesztegetési ügyeiért. Ennek ellenére a minap a Csolnoky Ferenc Kórházban Udvary orvosigazgatói dicséretben részesült. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki az ügyről, és az intézmény főigazgatója is megszólalt. Részletek itt.

Szlovákiában perre mennének a MOL ellen

A Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) többségi tulajdonában lévő Slovnaft szlovák olajtársaság kisrészvényesei szerint 90 millió euróval tartozik nekik a magyar központú multicég. Mi áll az ügy hátterében? Innen kiderül.

Megkérdezték az Indexről a kormányt, Gyurcsány Ferencre mutogatnak

Forrás: YouTube/444.hu

A 444.hu arról érdeklődött Dömötör Csaba államtitkárnál, hogy mit szól a kormány az Indexben történt tömeges felmondáshoz, és ahhoz, hogy a lap gyakorlatilag megszűnt létezni. Dömötör először közölte, nem kommentálná a kérdést, aztán mégis megtette. Erről van egy rövid videó, íme.

Koronavírus-fertőzés miatt töröltek egy fővárosi gyerektábort

A tábor múlt heti turnusa alatt kiderült, hogy az egyik táborozó közeli hozzátartozója koronavírusos. A szervezők és a Nemzeti Népegészségügyi Központ haladéktalanul intézkedett. Részletek itt.

A sátoraljaújhelyi kórházban megerőszakoltak egy beteget, az egyik dolgozó a gyanúsított

A nemi erőszakról az RTL Klub értesült, majd később a rendőrség közleményben fejtette ki, mi történt pontosan. Részletek itt.

Ittas, bedrogozott BMW-s tarolta le Leányfalut

A 24 éves tahitótfalui sofőr, akinek a vérében többféle kábítószert és alkoholt mutattak ki a tesztek, felhajtott a járdaszigetre, ledöntött egy táblát, átgázolt a padon, elsodort egy telefonfülkét, végül az autó oldalára borulva állt meg. Fotók a pusztításról és további információk a balesetről itt találhatók.

Szlávik János elmondta, milyen a jó maszk

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosa szerint a lényeg inkább a maszk használatának módja. Szlávik János friss interjújában ezenkívül kiállt az iskolák szeptemberi kinyitása mellett, valamint kifejtette, mitől függ a járvány második hullámának beindulása. Ha érdekel, mit mondott, akkor itt folytasd az olvasást.

Közel 1200-an jelentkeztek iskolaőrnek

A minisztériumok és a rendőrség információi szerint a július 24-i jelentkezési határidőig pontosan 1182 jelentkező akadt a meghirdetett iskolaőri pozíciókra. A programban résztvevő iskolák száma változott a korábban meghirdetettekhez képest: több intézményt meglepetésként ért, hogy ők is rajta vannak az érintett iskolák listáján. Minderről, valamint arról, milyen feltételeket és képzéseket kell teljesítenie a leendő iskolaőröknek, és mennyit fognak keresni, itt írnak bővebben.

Vigyázat: pizzaszószt hívott vissza az Aldi, fémdarabok lehetnek benne

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

A Nébih közölte, hogy az Aldi országosan visszahívta, illetve kivonta a forgalomból a paradicsomszószt, ami idegen anyagokkal szennyeződhetett. A problémás termék adatait és fotóját ide kattintva találod.

Mai nap hírei

Netes hadjárat indult Kamilla hercegné ellen

joy.hu3 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu5 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu5 órája

2021-től az EU-ban nem verhetik át a gyártók a silány elektronikai termékekkel a vásárlókat!

metabro.hu6 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu7 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu9 órája

Ram 1500 Trx – Érkezik az Eu-kivitel

gepmax.hu9 órája

Bruce Lee 15 legfontosabb életbölcsessége

she.life.hu10 órája