Kitüntették az orvost, aki jogerősen 2 évet kapott, mert előre kért pénzt életmentő műtétekért rákos betegektől

Startlap - Startlap
Dr. Udvardy János feltűnően könnyen úszta meg a vesztegetési ügyeket, most pedig a megyei kormánymegbízott és a helyi országgyűlési képviselő jelenlétében jól megdicsérték. Reggeli hírösszefoglaló.

Kitüntették az orvost, aki jogerősen 2 évet kapott, mert előre kért pénzt életmentő műtétekért rákos betegektől

Dr. Udvary Jánost az első fokon eljáró tanács 3 év 6 hónap letöltendő börtönre ítélte, amit 2016-ban másodfokon a Veszprémi Törvényszék jelentősen enyhített, és a végrehajtását felfüggesztették. A veszprémi onkológus-nőgyógyász bűnösségét tíz rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében állapították meg. A Magyar Orvosi Kamara alig bírta elindítani az etikai eljárást, amelynek végén Udvardyt gyakorlatilag szimbolikus retorzióval sújtották. Most a megyei kormánymegbízott és a helyi országgyűlési képviselő jelenlétében elismerésben részesült. Részletek itt.

Gigantikus csodaszarvas és aranytömbök: 326 millióért vesz két szobrot dísznek a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége nettó 326,5 millió forint értékben vásárolja meg az Arany Dinamikája és a Csodaszarvas névre hallgató remekműveket, amelyek a Krisztna körúton lévő egykori Postapalotába kerülnek. Az alkotó a NER egyik kedvenc művésze, aki pillanatok alatt vált a magyar művészvilág egyik legtöbbet foglalkoztatott alakjává. Bővebben.

Szeptembertől változnak a nyugdíjasok pénzügyei

Szeptember elsejétől életbe lépnek a Magyar Nemzeti Bank új fogyasztóvédelmi elvárásai, amelynek értelmében az idősekre más szabályok vonatkoznak ezentúl egyes banki szolgáltatások igénybevétele során. Mit jelent ez? Innen kiderül.

Egy négyfős család számára negyedmillióba is belekerülhet a nyaralás utáni PCR-teszt

Fotó: Álex Zea/Europa Press via Getty Images

Attól függően, hova utazunk, augusztus elsejétől súlyos összegbe kerülhet az állam által kötelezővé tett szűrés. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Még annál is négyszer többe kerülhetett az államnak a Mátrai Erőmű, mint amit eddig gondoltunk

Tavaly karácsonykor jelentették be, hogy a magyar állam energetikai vállalata, az MVM megvásárolja a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől. Az már akkor egyértelmű volt, hogy a felcsúti üzletember nagyon jó üzletet kötött, szemben a kormánnyal, de a most nyilvánosságra került új adatok fényében a már eddig is nagyon furcsának tűnő tranzakció még több kérdést vett fel. Az MSZP által kikért adatok szerint a 17,5 milliárdos vételáron felül további közel 58 milliárdot kell az MVM-nek sürgősen a cégre költenie, amiből 5 rögtön Mészárosnál landolRészletek itt.

Máris 32 milliárdot nyert a kormányszóvivő férje, aki Andy Vajna kaszinói után a járműjavítási bizniszbe szállt be

Szalay-Bobrovniczky Kristóf egykori londoni nagykövet Garancsi Istvánnal közösen csak nemrég vette át a tavaly januárban elhunyt Andy Vajna kaszinóit, de máris egy újabb roppant nyereséges üzletbe nyert bebocsátást. Szalay-Bobrovniczky lett az egyik új tulajdonosa a korábban állami érdekeltségbe tartozó a Dunakeszi Járműjavító Kft.-nek, amelyről idén januárban még az a hír járta, nem reménykedhetnek megrendelésben, ehhez képest az adásvétel előtti utolsó pillanatban kaptak egy 32 milliárdos megbízást az állami vasúttársaságtól. Ha érdekel a téma, akkor kattints ide.

Szemléletes ábrák arról, mit okozott a koronavírus Európában

Az Eurostat statisztikái szerint az Európai Unióban tavasszal meredeken nőtt a halálozások száma az előző évekhez képest, és ez a növekedés korcsoportoktól függetlenül észlelhető volt. Az adatokból készült ábrák látványosan mutatják be, milyen drámai különbség van az egyes országok halálozási adatai között. A grafikonokat és a további részleteket itt nézegetheted.

Figyelem: szerdán kezdődik a nyári meteorszezon

Fotó: Ethan Miller/Getty Images

Ha szeretnél felkészülni a nyári meteorszezonra, akkor ezt a cikket olvasd el, amelyben lényeges tanácsokat adnak a meteorok megfigyeléséhez.

Már foglalhatók az egyik leggazdagabb magyar balatoni luxusingatlanai: fél milliárdért luxusvillát is vehetünk, több száz méter saját partszakasszal

Jellinek Dániel megállíthatatlanul menetel felfele a leggazdagabb magyarok listáján: míg három éve “csak” a 26. helyen szerepelt, 2019-ben már a 8. helyet foglalta el. Ebből a cikkből a gyorsan terjeszkedő nagyvállalkozó legújabb balatonszemesi óriásberuházását ismerheted meg, egy előértékesítés alatt álló exkluzív villaparkot, ahol ha nincs legalább 90 millió a zsebünkben, nem is érdemes nézelődni.

Az első augusztusi hétvégén is szép idő lesz

A korábbi hétvégékkel ellentétben most se ciklonok, se hidegfrontok nem tarkítják majd a nyári időjárást. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Kérjen részletfizetést a NAV-tól, üzente Semjén Iványinak - A...

képcím

Mészáros Lőrincnek autószervize is van, ami évi egymilliárdért...

képcím

Matolcsy: Egy kalandorpolitika inflációs kalandját látjuk