Kihallgatták a vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány csapattársát is

11 éves volt a kislány, amikor állítása szerint megtörtént az erőszak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-08 10:42

Fotó: MTI/Földi Imre/2009

Kósz Zoltán olimpiai bajnok és Petőváry Zsolt 220-szoros válogatott vízilabdázókat egy hónappal korábban vádolta meg egy tanítványuk, egy most 13 éves kislány nemi erőszakkal.

A két sportoló az általuk alapított Kópé UVSE vízilabdaklubot irányítja, ide járt az akkor 11 éves kislány is, akit a kézzel írt levele szerint megerőszakoltak edzői.

Ők mindent tagadtak, így reagáltak pár nappal a botrány kirobbanása után a Facebook-oldalukon:

„Kedves Barátaink! Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem! Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül! Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg. Nemsokára kezdődnek a bajnokságok. Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen!”

 Dr. Gerencsér András, a kislány ügyvédje a rendőrséghez fordult.

A Bors érdeklődött az ügyről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán, azt a választ kapták, hogy, folyik a felderítés, kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoznak, de a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A lap információi szerint több személyt is kihallgattak a napokban, a két sportoló nem volt közöttük, de Petőváry Zsolt felesége, aki szintén a Kópé alkalmazottja, igen. Tőle a klub életéről érdeklődtek, az edzőtáborokról tettek fel kérdéseket és arról, hogy hol és mennyit edzettek.

A kislány egyik sporttársát is meghallgatták, azt akarták tudni, mesélt-e a feltételezett sértett molesztálásról, illetve ha ez megtörtént, akkor lehetnek-e azok a módszerek, melyekről beszámolt.

A vallomásokról nem kerültek ki információk, viszont az utalhat a tartalmukra, hogy nem történt még az ügyben gyanúsítás.

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu1 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu2 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu7 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu8 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu8 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu11 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu12 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu13 órája