Elkezdik kiosztani a jódtablettákat Romániában

Startlap - Startlap
Feladja Szeverodonyecket Ukrajna; lezuhant egy orosz katonai szállítógép; felrobbantottak egy orosz politikust Herszonban; több tízezer menekült van Budapesten. Az ukrán-orosz válság hírei.

Elkezdik kiosztani a jódtablettákat Romániában

Romániában megkezdődik a nukleáris incidens esetére beszerzett 30 millió jódtabletta kiosztása, miután a műveletet szabályozó miniszteri rendelet megjelent a hivatalos közlönyben – közölte pénteken az egészségügyi minisztérium. (24.hu)

Feladja Szeverodonyecket Ukrajna

Kivonják az ukrán csapatokat a nagyrészt már oroszok által ellenőrzött Szeverodonyeck városából, jelentette be pénteken a regionális kormányzó. Részletek.

Lezuhant egy orosz katonai szállítógép

Vitaliy Belousov / Sputnik / Sputnik via AFP

Lezuhant, majd kigyulladt egy Il-76-os orosz katonai szállító repülőgép Rjazanyban, a fedélzeten tartózkodó tíz ember közül többen életüket vesztették – jelentette pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Bővebben.

Autójában robbantottak fel egy orosz politikust Herszonban

Pénteken megöltek egy orosz politikust a megszállt dél-ukrajnai Herszon városában – írja a CNN. Dmitrij Szalvlucsenko, a régió ifjúsági és sportügyi osztályának vezetője volt, aki az orosz állami hírügynökség jelentése szerint terrortámadás áldozata lett. A hírek szerint autójában robbantották fel az orosz politikust. (24.hu)

Facebook: több tízezer menekült van Budapesten

Bár a fővárosban 270 ukrán menekültet szállásolnak el, és ez közel sem jelent teltházat, a Facebook adatai szerint több tízezer menekültnek kell Budapesten lennie, erről beszélt csütörtökön a Városházán Kiss Ambrus. Mit tudunk róluk? Ide kattints.

Elkezdődött a tárgyalása a nemi erőszakkal vádolt orosz katonának

Előzetes meghallgatást tartottak a gyanúsított, a 32 éves Mihail Romanov ügyében, akit azzal vádolnak, hogy március 9-én Kijevben meggyilkolt egy civilt, és megerőszakolta a férfi feleségét, miközben fegyverrel fenyegette a nő gyermekét. (24.hu)

Hodorkovszkij: Putyin egy gengszter

BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az immár Vlagyimir Putyin „ellenségének” számító egykori oligarcha, a száműzetésben élő Mihail Hodorkovszkij az Euronews riporterének azt mondta, az orosz elnökön az látszik, hogy paranoiásan fél a demokratikus átalakulásoktól. Szerinte óriási hiba azt hinni, hogy meg lehet vele állapodni, csak a harctéren dőlhet el a háború. Az interjút ebben a cikkben foglalják össze.

Ismét katonai járművek lepik el a hazai utakat

A Magyar Honvédség június 24-27. között katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre. Az adott napokon katonai menetoszlopra kell számítani az ország keleti részének útjain. A HM kéréssel fordult a lakossághoz, amit itt olvashatsz.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: DANIEL MIHAILESCU / AFP 

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...