Két magyar élsportoló szexuálisan zaklatott egy kislányt

Egyelőre nem nevezték meg az elkövetőket, akikre akár 15 év börtönbüntetés is várhat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-14 12:49

Fotó: Thinkstock

Két magyar sztársportolót jelentettek fel egy kislány szexuális bántalmazásának vádjával. A Blikk úgy értesült, hogy a két férfi több hónapon keresztül követte el a szörnyűségeket az akkor 11 éves kislánnyal.

A lap információi szerint a lány eleinte eltemette magában a történteket, később azonban megnevezte a zaklatóit egy ismerősének írt levélben. Ezt a dokumentumot, amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi, valószínűleg mellékelték a rendőrségi feljelentéshez. A hatóság megerősítette: a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság szexuális erőszak gyanúja miatt vizsgálja. Azt, hogy ki a két illető, még nem hozták nyilvánosságra.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ilyen esetben mindegy, hogy az áldozat beleegyezésével vagy erőszakkal létesítettek vele szexuális kapcsolatot, hiszen a beleegyezési korhatárt, azaz a 14 évet nem haladta meg a lány életkora. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen határ alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.

„Száz százalékosan nem lehet feldolgozni a történteket. Az áldozatnak élete során valószínűleg visszatérő problémát okoznak majd az elszenvedett lelki sérülések. Sokaknak persze, segít a terápia, amelynek a hosszát lehetetlen megjósolni, hiszen akár évekig is tarthat” – mondta Csehák Hajnalka pszichológus.

Hozzászólások