Az Egészségügyi Szakszervezet üdvözli a béremelést, de van egy súlyos gond az egésszel

Startlap - Startlap
Az érdekképviselet örül Orbán Viktor bejelentésének, ugyanakkor egy komoly hiányosságra hívták fel a figyelmet, ami emberéletekbe kerülhet. Esti hírösszefoglaló.

Az Egészségügyi Szakszervezet üdvözli a béremelést, de van egy súlyos gond az egésszel

A Független Egészségügyi Szakszervezet Facebook oldalán reagált a miniszterelnök bejelentésére, miszerint az orvosok „áttörő erejű” béremelésben részesülnek. Az érdekképviselet örül a bejelentésnek, ugyanakkor egy olyan hiányosságra hívták fel a figyelmet, ami emberéletekbe kerülhet. Íme a bejegyzés.

Orbán: Magyarország türelmes a homoszexualitással szemben, de hagyják békén a gyerekeinket

A kormányfő szerint Vera Jourova cseh jogállamisági biztos tökkelütöttnek nézi a magyarokat, a vírusból elegünk van, és eljött az ideje az orvosbérek emelésének. Ezenkívül jutott idő sorosozni, valamint Orbán Viktor közölte, hogy a német közrádió a Rákosi-időket idézi. Az interjú végén panaszkodott arról, hová jutott a politikus szakma, plusz ahogy az a címből már látszik a homoszexualitásról is kikérték a miniszterelnök véleményét. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Egyre több jel utal arra, hogy négyszer, de akár tízszer többet fizetett a kormány a kínai maszkgyártó csodagépért

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miután a nyáron Hadházy Ákos kiderítette, hogy az eredetileg havi mintegy 3 millió maszk legyártását ígérő gépsor a milliós remények töredékét tudja csak produkálni, újabb furcsaságra hívta fel a figyelmet a sátoraljaújhelyi börtönbe telepített csodás masinát illetően: állítása szerint az eszköz a kormány által kifizetett százmilliók tizedéért is beszerezhető. Hadházy mindezt két dologgal igyekszik alátámasztani, amikkel ezekkel – a számoktól eltekintve – egybevágnak az RTL Klub értesülései is. Bővebben.

Egy 74 éves férfi öngyilkos lett Újlipótvárosban

Az idős férfi vasárnap reggel vetett véget életének a főváros XIII. kerületében. A tragédia körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Egy józsefvárosi kórházból eltűnt fiatal nőt keresnek a rendőrök

A 28 éves nőnek szombat délután veszett nyoma, a hatóság a lakosság segítségét kéri megtalálása érdekében. Erre a linkre kattintva találsz fényképet és személyleírást, valamint az esettel kapcsolatos bejelentésre szolgáló rendőrségi elérhetőségeket.

Iszol vagy vezetsz: A kormány nem enyhíti a zéró toleranciát

A kormány határozottan cáfolta a lehetőséget, amelyet Nagy István agrárminiszter reménykedve vetett fel egy villányi vörösbornapon. Bővebben.

Melegrekord született a hétvégén

Fotó: DEA / A. VERGANI/De Agostini via Getty Images

Szombat este meghökkentően magas értékeket mutattak a hőmérők higanyszálai az ország számos pontján. További információkért kattints ide.

Az amerikaiak többsége szerint Trump azért koronavírusos, mert nem vette elég komolyan a járványt

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutatást végzett, miután kiderült, hogy Donald Trump elnök is megfertőződött az új koronavírussal. A választópolgárokat feleleteiből jól látszik, hogy Trump megítélésének nem tett jót a koronavírus, és ez az egy hónap múlva esedékes elnökválasztásra is hatással lehet. Pontos számok és további részletek itt olvashatók.

Nehéztüzérséggel és rakétákkal támadja egymást az azeri és az örmény hadsereg

Vasárnap sem álltak le az Örményország és Azerbajdzsán között egy hete kirobbant harcok. Az összecsapásoknak már több száz halálos áldozata és sebesültje van. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Majdnem belehalt egy kígyó Pest megyében az állatmentésbe: “A sok szakértőnek köszönhetően a királypiton most az életben maradásért küzd”

Több állatvédő szervezet és a hatóság figyelmetlensége, illetve szakmai hibája miatt életveszélyes állapotba került egy Afrikában őshonos kígyó. Az állatra egy nő figyelt fel, amikor kutyáját sétáltatta, és csak a kitartása és egy állatbefogó érdeme, hogy a királypitonnak még van esélye megmenekülni. Ha érdekel a történet, akkor itt folytasd az olvasást.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Hadházy: Egymilliós szoknyában népszerűsítette saját...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev