Aggódnak a háziorvosok: megszűnhet a gyerekorvosi ellátás

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete figyelmeztet: az egészségügyi alapellátó rendszer októberben bejelentett átalakítása néhány éven belül a gyermekorvosi rendszer kivezetését vonhatja maga után. Vasárnap esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-18 18:07

Terdik M. Gergely gyerekgyógyász megvizsgál egy kisfiút nyíregyházi háziorvosi rendelőben 2014. február 11-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

A háziorvosok figyelmeztetnek: megszűnhet a gyerekorvosi ellátás

Október elején bejelentették az egészségügyi alapellátó rendszer átalakítását, amelynek egyik fontos eleme a gyermekorvosi rendszer néhány éven belüli kivezetését vonhatja maga után – jelezte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Mit jelenthet ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Erős robbanás rázta meg az Üllői utat

Az Üllői út XIX. kerületi részének környékén, a Vécsey utcában található autószerelő műhelyben történt a robbanás. A balesetről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Orságos Mentőszolgálat nyilatkozott, valamint készült egy helyszíni videó. A folytatásért ide kell kattintani.

Döbbenetes látvány fogadta a miskolciakat: videón a medve, ami a városban garázdálkodott

A miskolci önkormányzati rendészet kamerái vasárnap hajnalban rögzítették az állatot a Lyukóvölgybe vezető Testvériség utcán. A medve felbukkanása nem volt teljesen váratlan, a napokban több egyértelmű nyomot hagyott maga után a nagy testű emlős. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Koronavírus: 33 új halott, az ellátásra kijelölt kórházak első köre hamarosan betelik

A Kossuth rádióban Müller Cecília az új koronavírus-járvány következő időszakával kapcsolatban figyelmeztette a lakosságot. Az országos tiszti főorvos beszámolt az ellátórendszer pillanatnyi állapotáról, valamint fontos tanácsokat adott a vírus megelőzésével kapcsolatban. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor és Müller Cecília az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. október 1-jén. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Mindeközben rengeteg újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, és több tucat ember elhalálozott a betegség következtében. A friss, hivatalos hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Lemondott a Fidesz Budapestről? Varga Mihály sem indul egyéniben

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető után Varga Mihály pénzügyminiszter is visszalépett, és nem fog 2022-ben a Budapesten megszerzett parlamenti mandátuma megvédésével próbálkozni. A felmérések szerint a fővárosban az ellenzék akár az összes egyéni választókerületet megnyerheti. Bővebben.

Fenyegető közleményt írt az SZFE vezetősége

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése a demonstráló hallgatók viselkedésének következményére figyelmeztetett. Részletek itt.

Ötből két növényfaj a kihalás szélén áll

State of the World’s Plants and Fungi címmel 42 ország több mint 200 tudósa közös jelentésben összegezte a bolygó növényeinek és gombáinak állapotát. Az ENSZ elé beterjesztett dokumentum eredményei lesújtóak, és mielőtt bárki legyintene, hogy őt nem érdekli a természetvédelem, megjegyeznénk, hogy a növényfajok eltűnése az élővilág sorsára kevéssé érzékeny emberek életét is erősen befolyásolhatja. Minderről bővebben itt írnak.

Rengeteget fizettünk a kampányfilmért, amivel összefogásra buzdította a magyarokat a kormánypropagandából meggazdagodott Balásy Gyula

Augusztusban jelent meg az a 3 perces kisfilm, amelyet a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal égisze alatt rendelt meg a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. Balásy Gyula érdekeltségétől.

Igazság, erő, felemelkedés! Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét!

– hirdette a videó. Akkor még nem tudtuk, mennyi pénzünkbe kerültek ezek a fontos mondatok, de a K-Monitor most rábukkant a vállalkozói keretszerződésre. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Milliókkal tolja meg a kormány a családosok építkezéseit, de vajon hogy fogja bírni ezt az építőipar?

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Szinte mindenki tapasztalta, milyen túlterheltté váltak az építőipari szakemberek az elmúlt években. A kormány az elmúlt hetekben több, az ágazatra jelentős hatással járó bejelentést tett: az 5 százalékos áfa után Novák Katalin felújítási programot hirdetett. Adódik a kérdés, hogy mégis miként tudja majd megugrani a nagy terhelést szakma, ismét több hónapot, sőt, akár egy évet kell várnunk majd, mire megérkezik például egy burkoló? Ebben a cikkben szakmabeliek válaszolják meg ezt a kérdést.

Érkeznek a reggeli fagyok

Egy anticiklonnak köszönhetően nyugodtabbra fordul időjárásunk, ugyanakkor helyenként már talajmenti fagyra is számíthatunk. A kövekező napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

Mai nap hírei

Bajnokok Ligája: pontot szerzett a Ferencváros a Dinamo Kijev ellen

szeretlekmagyarorszag.hu5 órája

Vak volt ezidáig? Harry herceg állítja, Meghan a mély tudatlanságból rángatta ki őt

joy.hu6 órája

A Barcelona búcsúzó elnöke ledobta az atombombát az európai focira

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Kövér László bejelentkezett A Szolgálólány meséje szereplőjének

konyvesmagazin.hu17 órája

Trópusi húsevő parazita jelent meg Amerikában

szimpatika.hu17 órája

Távozik a hasznaltauto.hu és a jofogas.hu marketingigazgatója

behaviour.hu19 órája

„Széttárt lábakkal várták, hogy teherbe ejtsék őket” – Szentesi Éva a lengyelországi abortusztiltásról

wmn.hu19 órája

Záporokkal, zivatarokkal jön a hidegfront

agroinform.hu19 órája