Agatha Christie igazi rejtélye: 11 napra köddé vált

Startlap - Startlap
Egy pár, akik között 40 év a korkülönbség, mégis kamaszok is megirigyelnék a szerelmi életüket. Mi igaz a Csernobil sorozatban, és hol tértek el a valóságtól az alkotók? Bemutatunk egy ötödikes magyar kislányt, aki az egyik legjobb fejszámoló a kontinensen. Vasárnapi hírösszefoglaló.

Agatha Christie-nek az élete is tartogat egy hatalmas rejtélyt

Agatha Christie a rejtvények nagyasszonyaként vonult be az irodalomtörténetbe, de azt kevesen tudják, hogy a krimiíró életében is volt egy roppant különös rejtély. 1926. december 3-án este Agatha Christie a férjével vitázott, majd fél 10 körül felkelt karosszékéből, az emeletre ment puszit adni alvó kislányának, aztán a földszintre visszatérve kisétált berkshire-i otthonából, beült a kocsijába, és elhajtott. Ezután 11 napig hiába keresték, majd egy egészen meglepő helyről, és még annál is meglepőbb állapotban került elő. A nagy sajtóvisszhangot kapott eset simán beleférne egy regényébe is. A részletekért ide kattints

“Nem fogom magam vissza, ha szupermarketben meg akarom puszilni a férjem nyakát” – a korkülönbség négy évtized, de a szexuális életüket a nyulak is megirigyelnék 

Az angliai Weston-super-Mare-ben élő 83 éves Edna Martin és 44 éves férje, Simon kapcsolatát a kezdetektől fogva kétkedő szempárok kísérik, pedig a pár már 15 éve boldog házasságban van. A frigy irigylésre méltóan kiegyensúlyozott, és a meghökkentő korkülönbség ellenére Edna és Simon a mai napig kamaszokat megszégyenítő szexuális életet élnek. A sok év után is leküzdhetetlen vágyrólitt olvashatóa feleség érzékletes beszámolója, és ugyanitt az is kiderül, hogyan ismerkedtek meg egymással. Annyit elárulunk, hogy ez is igazán regénybe illő volt, ugyanis első látásra szerelem szövődött a szívükben.

Csernobil-sorozat: mi igaz belőle és mi nem?

Elhagyott vidámpark az ukrajnai Pripjaty városában, 2000-ben. (Fotó: Scott Peterson/Liaison)

A HBO elképesztően sikeres friss minisorozata, a Csernobil újra az érdeklődés középppontjába helyezte az egykori szovjet atomerőmű 1986-os tragédiájának történetét. De vajon mi igaz a sorozatból, és hol tévednek? Például tényleg létezik olyan, hogy egy anyát megment a radioaktivitástól a magzata? Vagy igaz a reaktorba zuhant egy helikopterről szóló rész?Ebből a cikkbőlezekre, és még több kérdésre kapsz választ, továbbá az is kiderül, mi is történik az emberi testtel a sugárbetegség során.

Szin Jázmin, az ötödikes kislány, aki Európa egyik legjobb fejszámolója

Te  össze tudsz szorozni két húszjegyű számot úgy, hogy csak az eredményt írhatod le? Az ötödikes Szín Jázmin számára a megoldás magától értetődő.

Ehhez egy egyszerű keresztmódszert kell alkalmazni úgy, hogy egymás alá írjuk a számokat, a számjegyeket keresztben összeszorozzuk, a maradékot hozzáadjuk és hátulról előre beírjuk az eredményt

– magyarázza a kislány, aki nemrégiben az ötödik legjobb fejben számolóként végzett a mentális matematika junior Európa-bajnokságon, és az újoncok közül ő volt a legjobb. Sokan azt hinnék, Jázmin egy zseni, akinek bizonyára az iskolai matek is unalmas, ez azonban tévedés. De akkor hogy is van ez, hogyan lesz egy kislányból a fejszámolás bűvésze, hogy néz ki egy ilyen verseny, és vajon mik a tervei az életben egy olyan gyereknek, aki ilyen kiemelkedő képességekkel rendelkezik? Ha mindez érdekel, ezt a cikket olvasd el, amelyben Jázmin és a matektanára is megszólal.

Videó: “Nem csinálok semmit, csak tanítok” – mondja Balázs bácsi, aki óriásplakátot kapott végzős diákjaitól

Forrás: 24.hu

A közelmúltban járta be a sajtót a Bókay Árpád Általános Iskola végzős osztályának az esete, akik egy igazán különleges búcsúajándékkal lepték meg osztályfőnöküket: a gyerekek óriásplakáton fejezték ki Balázs Bácsi iránti szeretetüket. Az itt található videóban megszólaltatták Suszter Balázst, aki szerint ő nem csinál semmi különlegeset. A szülők már egészen másképpen nyilatkoznak, szerintük nemes egyszerűséggel “Balázs bácsi egy kincs”, és a gyerekek is elmondják, mi az, ami Suszter Balázst kivételes pedagógussá teszi.

“Spanyolországban, egy fillér nélkül értettem meg, hogy mi az a létbiztonság” – a magyar lány, aki egy barlangban élt

Tudtam, hogy holnap is lesz hol aludnom, és holnap is lesz mit ennem, meg holnapután is, meg azután is. Ez megdöbbentő élmény volt

– mondja külföldi életéről Virginia, aki már sok évvel korábban is szeretett volna egyedül kistoppolni Spanyolországba, azonban időközben megismerkedett egy férfival, és utazás helyett 11 éven át házas volt. A válás után viszont egyszerűen felmondta az albérletét, és egy volt egyetemi csoporttársával elstoppolt Portugáliába. Így kezdődött a több évig tartó kaland, amelynek során foglalt házban, de még barlangban is lakott, kukából evett és mégis teljes biztonságban volt

A hónap legromantikusabb randija videón: 75 év után először találkozott a francia nő az amerikai veterán szerelmével

Kara Troy „KT” Robbins jelenleg 98 éves, és 1944-ben ismerte meg Jeannine Ganayae-t az észak-franciaországi Briey-ben, ahol csapatával állomásozott. A katona és a lány kapcsolata nem élte túl a háborút: KT hiába ígérte, nem tért vissza a nőhöz. KT-t a normandiai partraszállás 75. évfordulója kapcsán kereste fel a France 2 stábja, akiknek a férfi elmondta, hogy még mindig őrzi egykori szerelme fényképét, és szeretné megkeresni őt. Így történt, hogy ez az amerikai veterán ha 75 év késéssel is, de végül mégis találkozott háborús szerelmével.

Ebben a cikkben találsz egy videót a nem mindennapi randevúról, és egy csomó részletet megtudhatsz kettejük történetéről, az viszont nem derül ki, hogy KT végül miért nem ment vissza soha Briey-be. Akárhogy is történt, Jeannine szemmel láthatóan egyáltalán nem haragszik rá, ugyanis a két öreg gyakorlatilag alig tudta elereszteni egymást, könnyek között, csókolózva búcsúzkodtak.

Íme Hosszú Katinka tanácsai a sikeres edzéshez

Hosszú Katinka személyét és sikereit senkinek sem kell bemutatni, éppen ezért ajánljuk számodra ezt a cikket, amelyben a világklasszis úszónő maga fejti ki a gondolatait az eredményes edzésről.

Júniusban született a gyermeked? Akkor bizony különleges!

Horoszkóp, gondolnád, pedig tudományról van szó: a következő cikkben statisztikák alapján mutatják be, miben kiemelkedőek a júniusi babák, illetve mik azok a tulajdonságaik, amelyek megdolgoztatják majd szüleiket.

A nyakunkon a dinnyeszezon: te hogyan vágod fel? Mutatunk egy szuper eszközt

Ebben a cikkben egy zseniális kütyüt mutatnak be: egy első blikkre szélmalomnak tűnő dinnyeszeletelőt, amelynek a működési elve pofonegyszerű, a használata hasonlóképp, és segítségével végre képesek leszünk úgy elfogyasztani a gyümölcsöt, hogy utána nem csorog szét mindenhova a cukoros lé.

A többi heti összefoglalónk is érdekelhet

Kiválasztottuk számodra a hét legfontosabb híreit: itta bulvárösszefoglalónkat, itt pedig a heti hírösszefoglalónkat találod.
 

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Hivatalos: Hosszú Katinka gyermeket vár