60 embert kaptak el a pesti rendőrök, 10 óra alatt

Startlap - Startlap
Elfogták a teknőst agyonverő nőt, kiemelték a Hableányt, Orbán fia hivatásos katonának állt, Elengedték a VV Fanni-ügy gyanúsítottját. Heti hírösszefoglaló.

Elindult a vonat Monorra, 40 utassal leállt a semmi közepén

A Monor felé közlekedő szerelvény már eleve késéssel indult a Nyugatiból, amikor váratlanul, egy kilométerrel arrébb megállt. Egy idő után el kezdték keresni a kalauzt, ekkor azonban a sztori olyan fordulatot vett, ami a magyar vasút történetében is páratlan.

A nem mindennapi história részleteiről, és a csattanóról itt olvashatsz mindent.

60 embert kaptak el a pesti rendőrök, 10 óra alatt

Fotó: Police.hu

Elképesztő razzia-hullám keretén belül csapott le a hatóság a fővárosban. Még csütörtökön, vagyis 2019. június 13-án hajnali 5 órától délután háromig „összehangolt ellenőrzést” tartottak a Ferencvárosban, Kőbányán és Kispesten.

Hogy miért voltak ennyire kemények a rendőrök, és kikre is utaztak, azt ebből a cikkből tudhatod meg.

Elfogták a teknőst agyonverő nőt, több év börtönt is kaphat

Kockakővel csapta agyon egy ismeretlen látogató a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét csütörtökön. A huszonéves nőről több kamerás felvételt is átnéztek a rendőrök, és kevesebb mint egy napon belül elkapták a feltételezett elkövetőt.

Hogy hol csaptak le rá a nyomozók, illetve az ügy további fejleményiről itt olvashatsz részleteket.

Itt a szupertraffipaxok új, autósrémisztő kuriózuma – jó lesz vigyázni az utakon

A sebességmérés után új funkcióval élesedett a VÉDA-rendszer. Egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék a szabálysértőket. Hogy mire kell mostantól fokozottan figyelned – már csak saját biztonságod érdekében is – vezetés közben, ha nem akarsz jókora bírságot fizetni, olvasd el ezt a cikket.

Kiemelték a Hableányt a Dunából 

MTI/Mohai Balázs

Kedden sikeresen kiemelték a május 29-én tragikus balesetet szenvedett Hableány turistahajót a Dunából Budapestnél. A páratlan műveletet, melynek a legnagyobb bravúrja az volt, hogy a hajótest egyben maradt az uszályra emelés után is, itt nézheted meg. A nem mindennapi szállítás körülményeit pedig ez a cikk tárgyalja.

A kiemelés után azonosították a hajó kapitányának, valamint az egyetlen gyermek utasának holtestét is, akit anyja ölelő karjaiban találtak meg a búvárok.

Időközben elvégezték a hajóroncs szemléjét is, így már konkrétumokról írtak a hivatalos szervek, melyekről errefelé olvashatsz részletesen. 

Orbán Viktor fia letette a katonai esküt

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A legutóbbi hírek még arról szóltak még tavasszal, hogy átalakul az Orbán Gáspár által fémjelzett, Felház néven futó karizmatikus kereszténységet hirdető mozgalom, de nem szűnnek meg.

Ehhez képest csütörtökön kiderült, hogy a miniszterelnök fia hivatásos katona lett. Hogy mindez miért csak az eskütétel után egy héttel került nyilvánosságra, illetve hogy hol is teljesít majd szolgálatot, arról itt tájékozódhatsz.

Elengedték a VV Fanni-ügy gyanúsítottját

Kiengedték az előzetes letartóztatásból, majd bűnügyi felügyelet alá helyezték B. Lászlót, a VV Fanni-ügy gyanúsítottja. Ennek ellenére a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll. További részleteket, és a bíróság indoklását ebben a cikkben találod.

Káosznak nézhetnek elébe a bankok? Kiderült hány ügyfél számláját kell zárolni

Egyre közelebb a banki adategyeztetés végórája, de még mindig renget számlatulajdonos van, aki nem esett át ezen kötelezettségén. Ráadásul az ügyfelek nagy része sajnos nem is tudja, hogy egyáltalán el kell-e végeznie ezt nála is. A Pénzcentrum több banknál is rákérdezett, hogy hány ügyfél számláját kell majd zárolni – az eredményről itt tudsz majd tájékozódni.

Orbán Viktor levelét megírta

Bár egy hónappal ezelőtt még lerázta Orbán Viktor az Európai Néppárt „bölcseit”, akik az európai parlamenti választások előtt szerettek volna megbeszélést folytatni a magyar kormányfővel, kiderült, azóta a miniszterelnök levet írt a háromtagú grémiumnak. A levél egészen meghökkentő állításokat tartalmaz, innen érheted el a cikket,mely a lényeget összefoglalta.

Úgy néz ki, Lázár János visszatérhet a kormányba, nem is akárki helyére

Legalábbis erről számolt be a Hvg több forrásra hivatkozva. A lap szerint Lázár hátországában nem az elképzeléseinek megfelelően alakultak a dolgok, ezért jöhetne jól neki újra a miniszterség. Hogy melyik kormánytagot váltaná, arról itt tudhatsz meg többet.

Ez is érdekelhet

képcím

A román külügyminisztérium visszaszólt Novák Katalinnak

képcím

"Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" - üvöltötték autósok a 18 éves...

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...