A vidéki egyetemek követik az ELTE-t a friss felsőoktatási rangsorban

Startlap - Startlap
Szeged és Debrercen a dobogón, a Corvinus csak a kilencedik.

Megjelent a hvg.hu idei felsőoktatási rangsora, amelynek élén megint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll, amit a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Debreceni Egyetem (DE) követ a dobogón.

A karok rangsorát is az ELTE vezeti is a a Bölcsészettudományi Karral, és az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsornak is az első helyére került. Az SZTE az összesített rangsor második helyén áll, a DE pedig a harmadik. A negyedik helyen holtverseny van a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem között. 

 

 

A karok rangsorában a második helyen is az ELTE szerepel a Természettudományi karral, a harmadik pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara lett. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem a hatodik helyet szerezte meg az összesített rangsorban, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) pedig csak a kilencedik helyen áll, viszont a hallgatói kiválóság rangsorában a BCE lett az első – olvasható az Eduline oldalán.

A rangsorolás során az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát vették figyelembe a készítők.

Ez is érdekelhet

képcím

RTL: Vegyi fegyvernek minősülő szerek voltak az ELTE laborjában

képcím

Itt vannak a felvételi ponthatárok

képcím

Kövér László szellemi bérgyilkosokról beszélt