RTL: Vegyi fegyvernek minősülő szerek voltak az ELTE laborjában

Startlap - Startlap
Vegyi fegyvernek minősülő kémiai vegyületeket találhattak az ELTE egyik laboratóriumában – értesült az RTL Híradó.

Mintegy 40 veszélyes anyaggal teli fiolát foglaltak le a hatóságok kedden este az ELTE Természettudományi Karán – adta hírül az Rtl.hu.

Úgy tudják a szerek között szarin, mustárgáz és tabun is megtalálható volt. Az egyetem egyelőre nem erősítette meg ezt az információt.

Az ELTE ugyanakkor az írta, hogy kedden az esti órákban az egyik laboratóriumában régi címkéjű, eredetileg veszélyesnek számító, ám mára feltehetőleg teljesen lebomlott vegyszerre bukkantak kutatók.

Azonnal felhívták erre az illetékes hatóságok figyelmét minderre, azok pedig haladéktalanul biztosították a helyszínt, az anyagmaradványokat pedig elszállították bevizsgálásra és megsemmisítésre.

Hangsúlyozták, hogy a történtek során az ELTE kutatói, oktatói és hallgatói nem voltak veszélynek kitéve, a helyszíni vizsgálatok a labor környezetében egyáltalán nem mutattak ki ártalmas anyagokat, így másnap délelőtt minden nehézség nélkül folytatódhatott az oktatás és kutatás az épületben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság válaszából annyit lehetett megtudni, hogy az ügyben nyomozás indult, de „a folyamatban lévő eljárás érdekére tekintettel” nem árultak el részleteket.

Ez is érdekelhet

képcím

Országos 24 órás rendőrségi razzia indult: itt a traffipaxok...

képcím

A rendőrség Magyar Péter nyilatkozata miatt belső vizsgálatot...

képcím

Garázdaság miatt eljárást indítottak a fideszes propagandista...