A Nébih élelmiszertartalékolási kisokosa az igazi csodafegyver a veszélyhelyzetre: szuper összefoglaló arról, hogyan (ne) pánikvásárolj

Startlap - Startlap
A hivatal szakemberei alapos vásárlási és tárolási útmutatást adtak ahhoz, hogyan érdemes felkészülni a vírus második hullámára kamra ügyileg. Az összeállítás ugyan a felhalmozásról szól, de egyik sarkalatos célja éppen a pánikvásárlások elkerülése. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

A Nébih élelmiszertartalékolási kisokosa az igazi csodafegyver: szuper összefoglaló arról, hogyan (ne) pánikvásárolj

A kormányfő mostanában rendre úgy emlegeti a legutolsó nemzeti konzultáció eredményeit, mintha az felvértezne minket a koronavírus ellen. Természetesen erre sem ez, sem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszertartalékolási kisokosa nem képes, az utóbbi azonban mégis praktikusabb harci eszköznek tűnik a következő hónapokra nézve: a hivatal szakemberei alapos vásárlási és tárolási útmutatást adtak ahhoz, hogyan érdemes felkészülni a vírus második hullámára kamra ügyileg. Fontos megjegyzés, hogy ugyan az összeállítás a felhalmozásról szól, de egyik sarkalatos célja éppen a pánikvásárlások elkerülése, amiről már tavasszal kiderült, hogy mennyire nem jó irány. Bővebben.

Szabó Győző: Ha megérem a nyolcvanat, akkor azért még tolok egyet

Szabó Győző húsz éve nem kábítószerezik, és (a rendszeres sóvárgás ellenére) a következő harmincban sem tervez ilyet, ugyanakkor erre az időszakra “csak” egy fél évszázados szünetként tekint. Annak ellenére, hogy az egyik legsikeresebb magyar színész, mély kisebbségi komplexust él meg a szakmában. A Szabó Győző könyve alapján készült Toxikoma bemutatóját az eredetileg tervezett október helyett jövőre halasztották. Ez az interjú eredetileg a film apropóján készült volna, de vetítés híján másról is beszélgettek a színésszel. 

Szabolcs végtagok nélkül született, de határozottan állítja: “Az élet jó, csak jó irányból kell nézni”

Kollinger Szabolcs  1991-ben született, lábak és karok nélkül. A szülei lemondtak róla, miközben testvérei mind az édesanyjuk mellett nőttek fel. Egy női magazinon keresztül találták meg nevelőszülőjét, egy ötvenes éveiben járó újságárusnőt. Édesapja haláláról egy hagyatéki levélből értesült, de azt mondta, akkor se kért volna az örökségéből, ha apja milliárdosként él. Mindenkinek segít, ahol tud, ő az egyetlen a parkban, aki egy idős néninek felajánlja szolgálatait, videókat készít a YouTube-ra, verseket ír és dolgozik. Számára teljesen természetes a helyzete, de két dolog van, amit gyűlöl az állapotában. Erre a linkre kattintva egy riportot olvashatsz Kollinger Szabolccsal.

Ezért gondolják az oroszok, hogy övék a Vénusz 

Fotó: SSPL/Getty Images

Miután szeptember közepén bejelentették, hogy élet nyomaira bukkanhattak a Vénusz savas felhőiben, a Vlagyimir Putyinnal jó viszonyt ápoló (és a nyugati világot előszeretettel ekéző) Dimitrij Rogozin, a Roszkoszmosz igazgatója közölte:

Ha valóban van élet a Vénuszon, akkor jobb, ha elkezdenek oroszul tanulni.

A “közös múlt” miatt a bolygót Oroszország részének tekintik, és az elmúlt évek bizonyos eseményei alapján nyugodtan következtethetünk arra, hogy Moszkva tök komolyan veszi a világűr gyarmatosítását. Miért gondolhatják úgy az oroszok, hogy einstandolnak egy egész bolygót? Van bármilyen alapja annak, hogy a Vénusz az övék? Erről szól ez a cikk.

Most tombolán lehet medencés toszkánai nyaralót nyerni

32 dollárt, vagyis 10 ezer forintot kell befizetni, és te is az esélyesek közé kerülsz, akiknek a birtokába kerülhet a Toszkána északi részének érintetlen részén lévő, 4 hálószobás családi ház, kertjében medencével. Sőt, ha befizetsz, azzal egy jó ügyet is támogatsz. Fotó és további részletek itt.

Hiába volt virtuális az idei Emmy-gála, a híres nők csodás ruhákba bújtak: galéria a legjobb karanténestélyikről

Az Emmy-díj több mint 70 éves történetében az idei esztendő volt az első, amikor nem szerveztek valódi díjátadót, csupán egy virtuális eseményt. “Gyere úgy, ahogy vagy, de azért tégy ki magadért” – hirdette a dresscode, de selyempizsamák helyett komoly nagyestélyiket kaptunk a hírességektől. Kattints ide, és nézd meg képeken a legszebb szetteket.

Kvíz: te tudod, mit jelent ez a 10 szó a cigány nyelvhasználatban?

Sok szavunknál már eszünkbe se jut elgondolkozni az eredeten, annyira alapvető részeivé váltak a magyar nyelvnek, de szerintünk ebben a kvízben főleg olyan kifejezéseket válogattak össze, amelyekről – még – mindannyian érezzük, hogy cigány eredetűek. Na de vajon a jelentésüket ismered? Kattints ide és tedd próbára magad.

“Néha még nézhető is”: emlékszel még a kilencvenes évek két magyar ifjúsági sorozatára, az Űrgammákra és az Éretlenekre, amik elhozták nekünk Schmuck Andort és Dobó Katát?

A Magyar Televízió saját gyártású programjainak alapvető része volt az ifjúsági sorozatok köre, de a rendszerváltás után ezek eltűntek, a kilencvenes években mindösszesen kettő ilyen produkció készült a köztévén: a Szurdi családra nagyban támaszkodó Éretlenek, valamint az erős MSZP-s támogatással megszülető Űrgammák. Az Éretlenekre ma már főleg Dobó Kata debütálása miatt emlékezünk, aki egy szerencsés véletlen folytán ekkor került bele a színészi szakmába, pedig igen elismert színészek társultak Andy Vajna későbbi éllettársa mellé. Az Űrgammák főleg pocsék látványvilágával maradt meg emlékeinkben, amiről az akkori sajtó egy része addig még jóindulatúan írt, amíg világossá nem vált, hogy a tinifilmnek álcázott sorozat alkotóinak jó szándéka kamu, és a műsor valójában alapjaiban megkérdőjelezhető tartalmat rejt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Szabadság-szobornak több titka van, mint gondolnád

Fotó: Fox Photos/Getty Images

Talán a legismertebb tény a New York-i Szabadság-szoborról, hogy az Egyesült Államok függetlenségének jelképe Franciaországban készült. Ebben a cikkben ennél jóval kevésbé ismert történeteket olvashatsz a szoborról, amelyek legalább olyan izgalmasak, mint maga fémszerkezet.

Ennek a három csillagjegypárnak a legtökéletesebb a házassága az egész zodiákusban

Az asztrológusok szerint ha párkapcsolatra kerül a sor, egyáltalán nem mindegy, ki melyik csillagjegybe tartozik. És van három olyan párosítás, akik esetében a hosszú, boldog élet szinte garantált. Kíváncsi vagy, kikről van szó? Innen megtudhatod.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagyon erős járványt várnak a következő hetekre a háziorvosok

képcím

Újabb vármegyékben lett tilos a tűzgyújtás

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...