Koronavírus: tanárok meséltek megdöbbentő történeteket

Startlap - Startlap
Volt olyan, aki szeptember 16-án kapta meg a levelet arról, hogy szeptember 8-ától hatósági házi karanténban kell tartózkodnia, noha végig bejárt tanítani. Heti hírösszefoglaló.

Koronavírus: kiakadtak a pedagógusok

A tanárok nem értik, velük miért nem törődik senki, a szakszervezet pedig sötét jövőt vizionál, ha nem lesz változás a szabályozásban. Tanárok által elmondott, megdöbbentő történetek egyetlen kattintásra, itt.

12 magyar halott, 950 új fertőzött a mérlege a járványnak egy nap alatt

Péntekről szombatra, az elmúlt 24 órában 950 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 23 077 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. További részletek innen érhetőek el. 

Ekkora várható a halálozások számának megugrása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakértői a Floridában, Dél-Franciaországban, és Spanyolországban lezajló folyamatok alapján előrejelzést tettek közzé az új koronavírus-járvány várható alakulásáról. Eredményeiket ebben a cikkben ismertetik.

Megjachtoztatta Szijjártó Pétert, most 92 milliárdért dolgozhat az államnak

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Európai Unió hivatalos értesítőjéből derült fény rá, hogy Szíjj László építőipari cége 91,9 milliárdért hidat és utakat fog tervezni és építeni az államnak, egy olyan szerződés keretében, amellyel jelentősen túllépték a beruházás eredetileg becsült költségeit. Az üzletembernek az építőipari vállalkozásán túl egy jacht is a birtokába tartozik: ezen pihente ki a fáradalmait Szijjártó Péter a nyáron. Bővebben.

Fekete-Győr elárulta, ki lenne az a 700 fideszes vezető, akiket az ellenzék 2022-es győzelme után leváltanának

A Momentum elnöke szerint egyre többen hisznek abban, hogy 2022 a korszakváltás éve lehet. 

Újabb kulcsfigura a lélegeztetőgép-bizniszben 

Ismételten komoly mélységeit tárta fel a Válaszonline a lélegeztetőgép-biznisznek, amelyről úgy tűnik rendkívül sokba került a magyar államnak. Most az ügyben érintett szerződéses partnerről derült ki, hogy köze lehet hozzá Rahói Zsuzsának, aki Orbán Viktor főtanácsadója.
 
A portál cikke újabb részleteket osztott meg a szóban forgó üzleti kör hátteréről. Kiderült, hogy a lélegeztetőgép-bizniszben megtalálható Szabó László a NER csúcsmenedzserének sógora, miközben az egykori miniszterhelyettes, jelenleg a kormánypárti sajtóérdekeltségeket kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatójának felesége is fontos posztot kapott. A lényegi részek egyetlen kattintás után ebből a cikkből érhetőek el. 

Mostantól teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos

Hétfőn új eljárásrendet adott ki a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília és Kásler Miklós. Ennek értelmében a háziorvosok ezentúl kétféle módon – PCR-teszttel és anélkül – is kimondhatják a koronavírussal való fertőzöttség tényét, ugyanakkor a különböző alapú diagnózisokkal illetett betegeknek a nyilvántartása, valamint a rájuk vonatkozó szabályok – így például a karantén is – eltérő. Az új eljárásrendet ebben a cikkben ismertetik.

A Külügyminisztérium listázta a magyar újságírók szakmai útjait

Szijjártó Péter minisztériuma elismerte a hírt, amelyet a Telex derített ki. A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszában egy régi, jól bevált magyarázatra hivatkozottRészletek itt.

Költségvetési csalással vádolják, mégis ő lett a polgármesterré választották az izsáki időközin

A vasárnapi izsáki időközi önkormányzati választáson a kormánypárti Mondok József kapta a legtöbb szavazatot, annak ellenére, hogy a Kecskeméti Járásbíróságon egy roppant kínos ügy miatt perelik. A választásról és Mondok Józsefről ebben a cikkben olvashatsz.

Hivatalos: Dzsudzsák Balázs az NB II-be igazolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debrecen megerősítette az elmúlt napok pletykáit: Dzsudzsák Balázs visszatér korábbi csapatáhozA DVSC-ben a legjobban kereső játékosok is csak a töredékét kapják annak, amit Dzsudzsák eddig keresett. A témáról bővebben itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós...

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta