Kiemelt Hírek 2018. június 26.

32 éves lett Takács Nikolas, az X-Faktor sztárja

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Pályája az elmúlt években felfelé ívelt.

Csehszlovákiában született, de a magyar X-Faktor első szériájában vált ismertté. Gyerekkora óta énekel. Bár a tehetségkutatót nem nyerte meg, nem tűnt el a rajongók szeme elől, legutóbb a Nagy Duettben, Tápai Szabina partnereként láthattuk.

Első lemezét 2010-ben adták ki és az X-Faktorban énekelt dalait tartalmazta, ez azóta háromszoros platinalemez lett. Napjainkig öt lemeze jelent meg, legutóbb 2015-ben (Be true and love).

8 éves korában szerepelt először tehetségkutatóban, később a Pozsonyi Állami Konzervatórium klasszikus zene és hegedű szakán tanult, majd a Kőbányai Zenei Stúdió jazz szakát is elvégezte. 2005-ben költözött Budapestre, ezután már voltak fellépései. De igazán ismert azután lett, hogy 2010-ben elindult az X-Faktorban, ahol lenyűgözte a zsűrit, mikor az előválogatón elénekelte Leonard Cohen Hallelujah című slágerét. A műsorban a mentora Keresztes Ildikó volt, akivel egészen a döntőig meneteltek, azt azonban Vastag Csaba nyerte.

A műsor elég volt ahhoz, hogy Nikolast az egész ország megismerje és megszeresse, sikere azóta is töretlen. Karrierje mentes mindenféle pletykáktól és botrányoktól.

2013-ban elindult A Dal című műsorban, bár Eurovíziós Dalfesztiválra végül nem ő jutott ki. 2014-ben amerikai lemezszerződést kapott, Rád hangoltam című slágere pedig egy sorozat főcímdala lett. 2016-ban több videoklipje is elkészült például a Dal neked, valamint kiadott egy gyereklemezt, amelynek nem csak előadója, de szerzője is. 2017-ben Radics Gigivel közösen énekelte a FINA Vizes Világbajnokság nyitó ünnepségének dalát, ami kifejezetten erre az eseményre íródott, ez volt a Benned a győztes

Keresés az oldalon