Felkészültél a téli fűtésszámlákra? Íme a nagy rezsi-kvíz

Startlap - Startlap
Hétvégi fejtörő a mérőórák és a sárga csekkek világából, a rezsicsökkentés eltörlésének árnyékában. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Felkészültél a téli fűtésszámlákra? Íme a nagy rezsi-kvíz

Az orosz-ukrán háború hatására rendkívüli mértékben megnőtt energiaáraknak köszönhetően egész Európa számára kulcsfontosságú kérdéssé vált a rezsi. Ennek okán vasárnapi fejtörőnket ezúttal a mérőórák és csekkek egyre szomorúbb világának szenteltük. Erre a linkre kattintva próbára teheted a tudásodat.

Lajos herceg: Nagyi most már legalább dédnagyapával van

Szinte a bolygó minden pontján gyászolják II. Erzsébetet, politikusok, uralkodók és világsztárok egyaránt megrendülten fogadták a királynő halálát. Mégis a csupán négyéves Lajos, a királynő dédunokája volt az, aki az egyik legszebb gondolattal reagált nagymamája elveszítésére. 

Vilmos herceg: A nagyanyám híres mondata volt, hogy a gyász az az ár, amit a szeretetért fizetünk

Vilmos megható írással búcsúzott közösségi oldalán az elhunyt uralkodótól. Az immár walesi herceggé előlépett trónörökös nyilvános üzenetében arról írt: miközben csütörtökön egy különleges vezetőt veszített el a világ, neki a nagymamájától is el kellett búcsúznia. Bővebben.

A királyi méhésznek közölnie kell a méhekkel, hogy meghalt a királynő

PA Images via Getty Images

Erzsébet királynő halála számos változást hoz magával az Egyesült Királyság életében, hiszen bankjegyeket, de még postaládákat is le kell cserélni, sőt, a céges világ életében is lesznek újdonságok. Az uralkodó távozásának egyik legkülönösebb következménye a Buckingham-palota és a Clarence-ház kertjeiben tartott méhek 79 éves gondozóját érinti, aki egy ősi rituálé végrehajtására köteles. Részletek.

X-Faktor: Herceg Erika kiviharzott a stúdióból, a Keresztanyu színészének lányát állva tapsolták

Még az X-Faktor veszekedésektől egyáltalán nem mentes történetében is kiemelkedőnek tűnik Herceg és Puskás Peti esete, akik egy, a női mentorról készült fényképen kaptak össze úgy, hogy utóbbi könnybe lábadt szemmel a színfalak mögé távozott. A feszültséget végül Gáspár Laci és egy közös tánc segítségével tudták feloldani. Videó.

Szerencsére ennél vidámabb jeleneteket is a nézők elé tárt a műsor: a válogatón megjelent Mihályfi Balázs lánya, Mihályfi Luca Zsófia, aki olyan ovációt kapott a zsűritől, amire nem gyakran van példa. ByeAlex nemes egyszerűséggel annyit kérdezett a 18 éves versenyzőtől: 

Van kedved velem megnyerni ezt az évadot?

A produkció és a zsűri reakciója itt látható.

 L.L. Junior csúnyán beszólt Kingának, és nagyon úgy néz ki, hogy egy nála 20 évvel fiatalabb énekesnővel jár

Míg Körtvélyessy Kinga az Instagram-oldalára egy nagyon durva megjegyzés érkezett férjétől, L.L. Juniort egy csomó helyen együtt látták egy új, fiatal barátnővel. A különféle beszámolók szerint Junior és az X-Faktorban megismert lány már olyan szoros viszonyban vannak, hogy Görögországba is elutaztak együtt, és több leleplező fotó is készült róluk. Bővebben.

G.w.M. újabb helyesírási hibáján élcelődik az internet

Az egyik legalapvetőbb és legrövidebb – alig két betűből álló – angol szó fogott ki Kulcsár Edina párján, amit rögtön kiszúrtak az Instagram-oldalán. A G.w.M. nyelvtani tudása iránt tanúsított fokozott érdeklődés nem véletlen: a rappernek sikerült a magára tetováltatnia egy komoly helyesírási hibával tarkított magyar mondatot. Fotó.

A magyar származású Ema Horvath is szerepel az új Gyűrűk Ura-sorozatban

David M. Benett/Dave Benett/WireImage

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című szériában Eärien karakterét alakítja az eddig főleg horrorokból ismert 28 éves Horvath. A színésznő életrajzának egyik érdekessége, hogy a Harvardon végezte az egyetemet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: felismered a sztárokat a szemük alapján?

képcím

Kvíz: mindent tudsz március 15-ről?

képcím

Retró kvíz: felismered a magyar sztárokat fiatalként?