30 év alatt nem jött rá a pszichológus, hogy Oroszország rettegett sorozatgyilkosa a férje

Startlap - Startlap
Elfogták Andrej Jezsovot, a "kasirai eszelőst", aki tíz éven át erőszakolta és gyilkolta áldozatait. Vasárnap esti hírösszefoglaló.

30 év alatt nem jött rá a pszichológus, hogy Oroszország rettegett sorozatgyilkosa a férje

Andrej Jezsov 2010 és 2020 között számos nőt megerőszakolt, meggyilkolt, többször áldozatainak holttestét is meggyalázta a Moszkva külterületéhez tartozó Kasira városában. A sajtóban csak kasirai eszelősként emlegetett, tisztes, csendes munkásemberként ismert férfit június 10-én elfogták a rendőrök. Részletek itt.

Újult erővel támad a koronavírus Csehországban, Szerbiában és Ukrajnában 

A három szomszédos országban nagyon megugrott a fertőzések száma. Szerbiában a házelnök és a védelmi miniszter is megfertőződött. Minderről bővebben itt írnak.

Jó hír a dolgozó nyugdíjasoknak: fontos adózási változás jön

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra kedvező adószabályok lesznek érvényesek, amelynek köszönhetően csak idén fél év alatt 10 milliárd forinttal kereshetnek többet. A biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség változásáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Egy nap alatt három magyar halt meg koronavírusban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében. A friss, hazai járványügyi adatokat ebben a cikkben ismertetik.

Változás jön a magyar üzletekben

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent miniszteri rendelet a gyümölcsöket és zöldségeket, illetve bizonyos húsokat érint. Részletek itt.

Hollik István szerint a politikának semmi köze ahhoz, hogy milliárdokat költenek a magyar focira

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint nem kell politikát látni ott, ahol nincs, mégis hosszasan beszélt arról, hogyan mutatta meg a koronavírus-járvány a baloldal és a Soros-hálózat “gátlástalan hazugsághadjáratának” működését.

 

A horvát hatóságok telenyomták szuperkamerákkal a főbb nemzetközi útvonalakat

A 28 új helyszínre telepített forgalomellenőrző kamerák még a szabálytalan mobiltelefonhasználatot és a biztonsági öv használatának elmulasztását is észlelik. Részletek itt.

Elsodort a Duna Budapesten egy 65 éves nőt

Az asszonyt a Lánchídnál vették észre a belvárosi rendőrök. Részletek itt.

Elhunyt Najmányi László, a hetvenes évek művészvilágának legendás figurája

A kommunista blokk első punkegyüttese, a Spions egyik alapítója 12 országban élt, és legalább ugyanennyi különböző szakmában dolgozottNajmányi László 74 évesen hunyt el. Életéről erre a linkre kattintva olvashatsz.

A koronavírus padlóra küldte, majd egy 8 éves kislány és egy ismeretlen jótevő megmentette a híres balatoni pincér életét

Forrás: ATV

A koronavírus miatt előbb munkanélkülivé, majd hajléktalanná vált Büchner János, a balatoni vendéglátózás ismert alakja. Büchner sokszor jobb híján sürgősségi osztályokon töltötte az éjszakákat, mígnem a 8 éves Katika és egy jótékony adakozó a segítségére sietett. Ha kíváncsi vagy János történetére, akkor ide kattints a videóért és a további részletekért.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin: Hiba volt tankokat küldeni Budapestre és Prágába

képcím

A kormány nyugdíjkorhatár-emelést tervez, nehéz helyzetbe...

képcím

Kivonulnak az Európai Unióból Soros György alapítványai