Fellázadtak a könyvelők a kata átalakítása ellen

Startlap - Startlap
Adójogi szankcionálásról, és fűnyíró elven működő büntetőadóról beszélnek. Heti hírösszefoglaló.

Fellázadtak a könyvelők a kormány terve ellen

Petíciót fogalmazott és aláírásgyűjtési akciót indított a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete a katázás átalakításával kapcsolatos kormányzati tervek visszavonását sürgetve. Részletek

Fontos változás jön a nyugdíjtörvényben

A TB rendszert érintő változtatások bevezetésével fokozódhat a nyugdíjas korúak munkavállalói kedve, csökkennek az adminisztrációs terhek, és lesznek olyan lehetőségek, amikor a bruttó bérek nettó keresetté válhatnak. A legfontosabb részletekért csak egyet kell kattintani. 

Itt a kormánydöntés: bárki jelentkezhet közmunkásnak

Úgy döntött az Orbán-kormány, hogy a közmunkásokra vonatkozó veszélyhelyzeti szabályok hatályukat vesztik ugyan, de egy sima kormányhatározattal mégis meghosszabbították 2021 március 31-ig. Ebből a cikkből kiderül, hogyan lehetsz közmunkás.

Elfogadták Kósa Lajos javaslatát, félhetnek a söripari multik

Fotó MTIBalogh Zoltán

Míg más országokban – köztük Németországban, Csehországban vagy Ausztriában – a helyi kis gyártók a piac 15-20 százalékából részesednek, addig Magyarországon csupán 3,6 százalékából. Hogy ezen miként is változtatna a most elfogadott rendelet, azt ez a cikk foglalja össze. 

Nagy fordulat jön az öröklésnél

Legalábbis ami a testvéreket illeti: mindez a kedden megjelent Magyar Közlönyben publikált jogszabály-módosításból derült ki, amelynek lényegi elemeit itt magyarázzák el közérthetően. 

Kitüntetik Müller Cecíliát

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöksége ellenszavazat nélkül döntött, hogy kapjon érdemi elismerést az országos tisztifőorvos. Hogy konkrétan milyen díjat is vehet át, az ebből a cikkből fog majd kiderülni. 

Kiderült, mennyi magyar vesztette el az állását a koronavírus-járvány miatt 

Megérkezett a legfrissebb, májusra vonatkozó munkaügyi statisztika, mely az állástalanná válók számának további emelkedésére utal. A valóságban azonban még aggasztóbb lehet a helyzet, mivel nagyon sokan lehetnek olyanok, akik nem felelnek meg az álláskeresői státusz kritériumainak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatait itt találod.

Merkely Béla: Egy idő után a Covid-19 eltűnik 

A Semmelweis Egyetem rektora szerint továbbra is nagyon fontos a védekezés (maszkviselés, távolságtartás), mert ezekkel a vírus reprodukciós mutatója egy alá csökkenhet, a betegek száma tovább fog fogyni, a járvány pedig teljesen megszűnik. A professzor azt is elárulta, mire van szükség ahhoz, hogy még hatékonyabb legyen a védekezés.Részletek. 

Drágul a parkolás Budapesten

Szerdai ülésén döntött arról a fővárosi önkormányzat, hogy augusztus 1-től számos díjzónában emelkednek a parkolási díjak és bővülhet a parkolási zóna Zuglóban, a XII., és a XIII. kerületben is. További részletek itt.

Gulyás Gergely: Változnak a kata szabályai

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide!

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergely: Döntött a kormány a kamatstopokról

képcím

Pityke őrmester figyeli mostantól, hogy Kern András ne parkoljon...

képcím

Fodor beleszállt az L. Simont kirúgó miniszterbe - A hét hírei...