1988-ban már halálra ítélték a most a szombathelyi trafikosnőt arcon lövő férfit

Startlap - Startlap
Korábban egy 11 éves kislányt gyilkolt meg.

Kiraboltak egy dohányboltot kedd este Szombathelyen. Az elkövető követelte a kasszában található pénzt, mire az eladónő közölte vele, hogy be kell mennie érte a pult mögé. Ekkor a rabló közelről arcon lőtte a kétgyermekes nőt a kezében lévő gázpisztollyal. Az áldozat menekülni próbált, de az elkövető belerúgott, és újra rálőtt a fegyverrel.

A trafikos nő elmondta, hogy azóta rémálmai vannak, nem tud aludni és bár szerette a munkáját, az eset miatt otthagyja az eladói állását.

Szerdán az elkövetőt elfogták és kiderült róla, hogy 1988-ban kötél általi halálra ítélték egy 11 éves kislány brutális meggyilkolásáért – írta a 112 Press. A gyerek egy osztálykirándulásról hazatérve az úton sétált, az akkor 21 éves férfi elkezdte zaklatni, majd berángatta az erdőbe és megölte. Később a holttesttért visszament autóval és egy patakhoz vitte. Ott meztelenre vetkőztette, a fülbevalóját elvette, majd a vízbe dobta a testet. Elfogásakor elismerte tettét.

Az ítéletet végül nem hajtották végre, miután 1990-ben megszüntették a halálbüntetést Magyarországon. Helyette életfogytiglant kapott, de a gyakorlatban ez 20 év börtönbüntetést jelentett. 2008-ban szabadult.

Ez is érdekelhet

képcím

Direkt36: Oroszország tudja a magyar külügy minden titkát, Putyin...

képcím

A Dunában találták meg az ELTE eltűnt kutatójának holttestét

képcím

"Ön engem pedofilnak tart?” - kérdezte a CNN meleg riportere...