Követte a rabló utasításait, mégis arcon lőtték a kétgyermekes családanyát a szombathelyi trafikban

Startlap - Startlap
Az eladónő hiába akarta odaadni a pénzt, kétszer is rálőtt a maszkos támadó.

Kedden a szombathelyi Zanati úti dohányboltot kirabolta egy maszkos elkövető, aki a 112press.hu értesülései szerint teljesen indokolatlanul arcon lőtte a boltban dolgozó kétgyermekes eladónőt.

A portál információi szerint a rabló este 21:40 körül lépett be a trafikba, amikor az eladó éppen felsöpörte az üzletet, és nem látta, hogy nem egy szimpla vásárlóval van dolga. A férfi követelte a kasszában található pénzt, mire az eladónő közölte vele, hogy be kell mennie érte a pult mögé. Ekkor a rabló közelről arcon lőtte az eladót a kezében lévő gázpisztollyal.

A nő menekülni próbált, de az elkövető belerúgott, és újra rálőtt a fegyverrel. A kamerafelvételek tanúsága szerint az elkövető a bozótoson keresztül távozott az üzletből, zsákmányáról pedig nincs információ.

A lap szerint éjjel kutyával is keresték a tettest, az eladót pedig még aznap éjjel kórházba szállították. Úgy tudják, a támadás nem okozott súlyos sérüléseket, azonban az édesanya még nem döntötte el, hogy visszamegy-e dolgozni az üzletbe.

Fotó: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen – írja a police.hu. A rendőrség az alábbi személyleírást adta az elkövetőről: 40-50 év körüli, körülbelül 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú férfi, aki a rablás idején kapucnis fekete bőrkabátot, kötött sapkát, piros-fekete színű álarcot, kék farmert és barna munkavédelmi bakancsot viselt.

Aki felismeri a férfit, az a 06/94/521-090-es telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöldszámán, valamint a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén tehet bejelentést.

Ez is érdekelhet

képcím

A Dunában találták meg az ELTE eltűnt kutatójának holttestét

képcím

"Ön engem pedofilnak tart?” - kérdezte a CNN meleg riportere...

képcím

Lovagkereszttel tüntette ki Áder az orvost, akit kamu...