Direkt36: Oroszország tudja a magyar külügy minden titkát, Putyin hackerei évekkel ezelőtt feltörték az egész rendszert

Startlap - Startlap
Szijjártó Péterék már rég tudják, mi történt, a magyar kormány mégsem állt ki a támadás ellen nyilvánosan - állítja a portál. Délelőtti hírösszefoglaló.

Direkt36: Oroszország tudja a magyar külügy minden titkát, Putyin hackerei évekkel ezelőtt feltörték az egész rendszert

Az oknyomozó portál szerint amikor tavaly decemberben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetéssel jutalmazta Szijjártó Pétert, a magyar külügyminiszter már rég tudta, hogy az orosz titkosszolgálat feltörte az általa vezetett minisztérium informatikai rendszereit. Az oroszok a legtitkosabb belső információkhoz is hozzájutottak, annak azonban, hogy a magyar kormány nyilvánosan tiltakozott volna Oroszországnál a támadás miatt, azóta sincs semmi jele. Bővebben.

Lefújták a V4-es védelmi miniszterek budapesti találkozóját

A cseh miniszter azt írta,

nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusok számára, mint az ukrán vér.

Ezt követően a lengyel fél is lemondta a találkozót, helyi sajtóforrások szerint azért, mert Varsónak nem tetszik, hogy Orbán a választások miatt nem akar kihátrálni Putyin mögül. Részletek.

Orbán Viktor most 10 év alatt leépítené az orosz energiát, 12 évig nem ezt tette, pedig már 15 éve is szerette volna

A miniszterelnök szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt egy pártkonferencián az orosz energiafüggőség miatt bírálta az akkori kormány energiapolitikáját. A 12 éve kormányzó Orbán legújabb interjújában ismét az orosz energiahordozók leépítéséről beszélt. Bővebben.

Orosz-ukrán háború: tűzszünetről tárgyalnak Isztambulban

Joe Biden hétfőn nevetségesnek nevezte a Putyinra vonatkozó kijelentéseiből kipattant ügyet, Volodimir Zelenszkij az éjjel hétperces videóüzenetet küldött a Nyugatnak, az ukrán delegáció megérkezett Törökországba, a Kreml ismét megszólalt az atomfegyverek esetleges bevetéséről. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Több mint 1,3 millióra nőtt a képviselői minimumbér

MTI/Vajda János

106 ezer forinttal emelkedik a parlamenti képviselők alapilletménye a minimálbér mértékét követő automatizmus miatt. A valóságban az esetek többségében ennél jóval nagyobb fizetésemelés hullik a politikusok ölébe a különféle szorzószámok miatt. Kövér László havi 245, míg az Állami Számvevőszék elnöke 424 ezer forinttal lett gazdagabb. További információkért katt ide.

Závecz: a fiatalok és a budapestiek kormányváltást akarnak

A Závecz Research közvélemény-kutatásának eredményei alapján alig van eltérés azok száma között, akik továbbra is a Fidesz mellett állnak ki, és azok között, akik kormányváltást szeretnének. A fiatalabbak, az egyetemet végzettek és a fővárosiak inkább kormányváltáspártiak, ugyanakkor döntő többségük a Fidesz kormánypolitikájának egyik elemét támogatja. Részletek.

Videón, ahogy egy fóti eladónő megszívatja a késes rablót

A 39 éves nő egy szalonnázó késsel akarta kirabolni a fóti kisboltot. A talpraesett kisboltos kívülről rázárta az ajtót támadójára, aki végül belátva vereségét, leült egy kosártartóra, rágyújtott, és megivott egy deci vodkát. Videó.

Koronavírus itthon: közel 50 beteg meghalt

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházban kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Elfogytak a használt autók, mégis most érdemes vásárolni

MTVA/Bizományosi: Róka László

Míg néhány éve közel 120 ezer használt gépjárművet kínáltak eladásra, mostanra alig 65 ezerre csökkent ez a szám. A csökkenés “leginkább a belépő autók körében drasztikus” – mondja a téma szakértője. De a rossz híreknek itt még nincs vége, ugyanis a kínálat további zsugorodása és drágulása várható. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Április sincs, de az időjárás már igazi nyarat idéz

Kedd délután akár 25 fokot is mérhetünk, majd szerdán megkezdődik a lehűlés. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben