Kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, apokaliptikus porvihar: több mint 120 km/órával tombolt a szél

Startlap - Startlap
A János-hegyen 127 km/órás széllökést mértek, az orkánerejű szél mindent vitt magával, amit csak ért, a hótól kezdve a háztetőkig, a tűzoltókat 550 helyszínre riasztották. Esti hírösszefoglaló.

Kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, apokaliptikus porvihar: több mint 120 km/órával tombolt a szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a János-hegyen 127 km/órás széllökést mért, az Időkép siófoki szélmérője 126 km/órát mutatott. A Kékestetőn fagypont alatti hőmérsékleten a talajon lévő havat kapta fel az orkán, máshol a port, Budapesten több intézmény tetejét kezdték el bontani a széllökések, vasárnap délutánig 550 alkalommal kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, a vihar autókat rongált meg és fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben is. Videó és további részletek itt.

Februártól tényleg ugyanolyan lesz minden cigaretta: a tudományos alapú khaki zöld

Piaci értesülések szerint napokon belül szinte mindenhol elfogynak a színes csomagolású dohánytermékek, amelyeket Lázár János hét évvel ezelőtti javaslata nyomán immár valóban felvált az új, nem túl bizalomgerjesztő, egységes dizájn. A szín nem véletlen: tudományos alapon keresték meg azt az árnyalatot, amely a legkevésbé vonzó. Mindeközben a fekete piac dübörög, a dohányipar hivatalos szereplői körében pedig komoly üzleti modellváltás zajlik. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Márki-Zay Péter kommentben írta meg Orbánnak, hogy lenne pár kérdése

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének beírására egy nap alatt 20 ezer reakció érkezett. Márki-Zay mellett Szabó Tímea is a Facebook-hozzászólások között próbálkozott Orbánnál. Részletek.

Orbán Viktor maszk nélkül ment vásárolni, és feltette az internetre

“Maszk használata kötelező”– még a videón is jól olvasható a felirat a pultra ragasztott táblán, amely előtt állva a miniszterelnök Menczer Tamás segítségével válogatott a sütemények között. Orbán elvileg a gyerekeknek vitt haza édességet, de aztán külügyi államtitkára kérdése lebuktatta, és kiderült, hogy az egyik “gyerek” ő maga. Videó.

Pumped Gabo a Fertő-tavi beruházás ellen tüntet, és Ibizára küldené Orbán Viktort: “Azt gondolom, hogy ez fel fog épülni, de attól még ki kell állnunk az igazunkért”

Szeretem a természetet, szeretem az állatokat, szeretem a fákat, a növényeket, a természet az egy tök jó dolog. Gondold el, Elon Musk ki akar menni a Marsra, lehet, hogy 500 év múlva ki kell költöztetni az emberiséget a Marsra, hát a Marson nem lesz Balaton Sound.

David Attenborough egyik filmjének hatására lett belőle harcos környezetvédő, és lehet rajta nevetni, de több mint 160 ezer követője van az Instán, akik minden lépését figyelik, beleértve azt is, amikor a természet megmentése érdekében emeli fel a szavát. Pumped Gabo a 444.hu stábja társaságában látogatott Sopronba szombaton, hogy az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére Fertőrákos közelében elkezdett gigakomplexum építése ellen tüntessen. Videó.

Videóra vették, ahogy két budapesti autós az út közepén verekedett össze egymással

Az eset a Kerepesi úton történt szombat délután, az Audi és a Volkswagen sofőrjét láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogy áll mögöttük a forgalom. Érdemes megemlíteni azt is, miért kezdték agyba-főbe verni egymást: egyikük büntetőfékezett. Íme a felvétel.

Úgy tűnik, Orbán és európai partnerei mégsem ítélték el Oroszországot

Míg szombaton még a lengyel állami hírügynökség is arról számolt be, hogy az európai szélsőjobboldali-populista pártok közös nyilatkozatában Oroszországot teszik felelőssé az ukrán határon kialakult helyzetért, az egyik aláíró, Marine Le Pen közzétette a szöveget, de abban meg se említik az oroszokat. Bővebben.

A rendőrség visszautasítja a 16 éves fiú vádjait: nem verték össze a péntek hajnali autós üldözés ámokfutóját

A magyar viszonylatok között kifejezetten komoly utcai üldözés főszereplőjévé váló fiatal a TV2-nek azt nyilatkozta az eset után, hogy a rendőrök brutálisan összeverték, ólomkesztyűvel ütötték a fejét és a bordáit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben reagált. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

Azonnal töröld ezt az alkalmazást, ha rajta van a telefonodon

A veszélyes applikáció éppen az ellenkezőjét ígéri annak, amit csinál: az adatok biztonságát garantáló hitelesítési funkció helyett az eszközöket megfertőzve megpróbálja ellopni a pénzügyi adatait. További információkért katt ide.

Kettős szetthátrányból állt fel, 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal

Fiona Hamilton/Tennis Australia via Getty Images

Fél év kihagyást követően, csaknem 5,5 órányi játék után győzte le Danyiil Medvegyevet az Australian Open döntőjében Nadal, és ezzel a sportág legsikeresebb versenyzőjévé vált. A mindent eldöntő játék a meccs legvégére maradt, 5:4 után Nadal szerválhatott a győzelemért. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Országos 24 órás rendőrségi razzia indult: itt a traffipaxok...

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás