Kiemelt Hírek 2018. július 23.

15 éve ment el Cserháti Zsuzsa

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 23.
Az ország legszebb női hangja a sikerek és a mellőzöttség után visszatért a csúcsra, de a depressziótól nem tudott szabadulni.

Számos nehézséggel kellett megküzdenie élete során Cserháti Zsuzsának, aki 15 évvel ezelőtt, 55 évesen hunyt el.

Magyarország egyik legjobb énekesnője 1948. június 22-én született, és bár sokáig balettozott, 17 évesen kezdett el énekelni, majd lassan országos hírnévre tett szert, elsősorban az 1972-es Táncdalfesztiválnak köszönhetően.

Cserháti Zsuzsa 1972-ben Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban. Fotó: Fortepan

Az 1970-es évek egyik legtöbbet foglalkoztatott énekesnője volt, aligha kell bárkinek is bemutatni például az Édes kisfiam vagy a Különös szilveszter című dalokat.

Csakhogy az 1980-as évek óriási változást hoztak számára. Erdős Péter, a hazai popzene irányítója felajánlotta neki, hogy élettársa, Csepregi Éva mögött vokálozhat a Neoton Famíliában, ám Cserháti Zsusza visszautasította a megalázó és zsaroló ajánlatot, ezt követően pedig nem nagyon kapott munkát Magyarországon.

Énekelt a budapesti Moulin Rouge-ban, ám az egyetlen igazán emlékezetes alkotása a Száguldás, Porsche, szerelem című sláger volt, amelyet Charlie-val énekelt.

Az évtized végére teljesen maga alá került, 1989-ben például elhajtott egy közúti ellenőrzésnél, és majdnem elütött a járőrt is – alkohol volt a vérében.

Nagyjából másfél évtized után, 1996-ban viszont ismét rámosolygott a szerencse, a Hamu és gyémánt című albuma óriási sikert aratott, és visszatért a csúcsra, sőt orvosai segítségével sikerült lefogynia is. Csakhogy ismét depressziós lett, és végül 2003. július 23-án elhunyt – orvosai szerint természetes halált halt.

Ezért nincsen sírköve

Bár évente többször kimegyek a temetőbe, mégsem mondhatom azt, hogy egy rendszeresen temetőbe járó ember lennék. Éppen ezért számomra is hatalmas meglepetés édesanyám gyönyörűen ápolt sírja. Nem is tudom, hogy kinek köszönhetem ezt, hiszen közeli hozzátartozó rajtam kívül nem is él Magyarországon

– mondta Cserháti Zsuzsa fia, Szirtes Krisztián a Blikknek.

Az énekesnő sírján így is mindig friss virág található. Sírköve pedig azért nincs, mert az énekesnő nem szerette volna, ha egyszer majd egy mázsás sírkő lesz a porhüvelye felett – írja a lap.

Keresés az oldalon