Cserháti Zsuzsa fia 15 évvel édesanyja halála után tett fájdalmas vallomást

A füstös hangú énekesnő ma ünnepelhetné 70. születésnapját és boldog nagymama lehetne.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-22 14:37

Fotó forrása: NLC

Cserháti Zsuzsa a hetvenes évek egyik legtöbbet foglalkoztatott énekesnője volt, akit egyben a magyar könnyűzene történetének legjobb női énekhangjaként tartanak számon. A 80-as években háttérbe szorult, majd mintegy másfél évtizedes kihagyás után, 1996-tól Magyarország legnagyobb sikerű visszatérését mondhatta magáénak.

15 évvel ezelőtt, 2003-ban veszítettük el őt, tragikus halála az egész országot megrázta. Fia akkor 27 éves volt. Ő azóta is ápolja édesanyja emlékét, aki ma, azaz június 22-én lenne 70 éves:

“Nagy protokoll nincs a születésnapján, hiszen az év minden napján gondolunk rá”mondta néhány évvel ezelőtt a Borsnak Szirtes Krisztián, aki gyermekeinek, Lucának és Daninak sokszor mesél nagymamájukról, Cserháti Zsuzsáról.

A gyerekek nagyon szeretik a hangját, és szívesen hallgatják meg édesapjuk gyerekkori történeteit, kedvenc emlékeit, amikből sosem fogy ki:“Rendszeresen hallgatjuk a dalait és a fotókat, filmfelvételeket is sokszor elővesszük, így ők is láthatják, milyen nagyszerű nő volt a nagymamájuk.”

“Annyi közös pillanat volt, hogy na­gyon nehéz egyet-egyet kiemelni. Végtelen szeretet és odaadás volt benne mások iránt, erről egy megható kép jut eszembe” – idézte fel emlékeit a lapnak Krisztián. “Kevesen tudják, de édesanyám lelkes állatvédő volt. Fiatalabb koromban örökbe fogadott egy németjuhász-kölyköt, de szegény állat rendkívül súlyos betegségben szenvedett, haldoklott. Édesanyám azonban nem adta fel. Az éjszaka közepén egy szál tréningnadrágban fogta magát, és kiköltözött az udvarra a kölyök mellé, és napokon, heteken át etette fecskendővel. A kutyus teljesen felépült, és még hosszú évekig maradt a családunk tagja.”

Krisztián szülei gyerekkorában elváltak és ezt követően ő először az édesapjához került, Cserhátit ritkán, csak hétvégente látta. 14 éves volt, amikor elvesztette édesapját és ekkor került az anyukájához, akivel újra meg kellett ismerniük egymást.

Cserhátit sikere és tehetsége ellenére az akkori rendszer egyetlen lemezkiadójának feje személyes bosszú miatt száműzte a piacról. A történtek után depressziós lett, és anyagilag is nehéz helyzetbe került. Fia azonban mindenben mellette állt: “Bőven voltak kenyérgondjaink, amit ő tragikusabban élt meg, mint én gyerekként. Számomra ennél nehezebb volt, amikor a depresszió elhatalmasodott rajta” – mesélte Krisztián.

“Anyu cukor- és pajzsmirigybeteg volt, szorongott is sokat, de semmiféle előjelét nem láttuk a hirtelen bekövetkezett gyomorvérzésnek, ami a halálát okozta”idézte fel édesanyja halálának körülményeit Krisztián a Ripostnak idén áprilisban. “Délelőtt még beszéltünk telefonon, jól volt, munka után siettem hozzá, amikor rátaláltam. Bár akkor már a menyasszonyommal éltem, de többször nála aludtam, hogy vele legyek.”

Krisztián szerint édesanyja csodálatos nagymamája lehetett volna két gyermekének és ma sem tudja feldolgozni, hogy Cserháti Zsuzsa nem ismerhette meg az unokáit.

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu9 órája

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu10 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu11 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu14 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu16 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu18 órája

Hajnalban eső, délután zivatar

koponyeg.hu18 órája

Mini JCW GP: A tökéletes fegyver

igenyesferfi.hu19 órája