Így varázsolj nyári hangulatot az otthonodba

Fatima
Ha eddig még nem tettük meg, akkor most jött el az ideje az elengedhetetlen nyári holmik beszerzésének - mutatjuk a legszükségesebbeket!

Legyünk őszinték: elég sok hasznos dologra van égető szükség a nyári hónapokban. Mindenekelőtt egy ventilátorra vagy klímára, ami járatja a levegőt, kellően lehűti a forróság elől menedéket nyújtó otthont. Van, aki az elviselhetetlen hőmérséklet miatt ágyhűtőt használ, hogy nyugodtan tudjon aludni, míg napközben hűsítő törölközővel próbálja túlélni a magas hőmérsékletet.

Ahány ház, annyi szokás, az viszont tény, hogy a legkedveltebb hűsítő elfoglaltság a strandolás – akár az otthoni medencében, akár fürdőben vagy éppen egy folyó, tó vagy tenger partján. Arról már írtunk, milyen praktikus strandholmikra lehet szert tenni, amiket magunkkal vihetünk a beach-re, de most nézzük meg, milyen otthoni kellékek vannak, amik nagyban hozzájárulnak a kényelmes, utánozhatatlan otthoni időtöltéshez, a felejthetetlen nyári élményekhez – bent a lakásban, és kint a kertben. 

Nyári hangulat otthon
Fotó: Vivre, Startlap

Nyár még a konyhában is

Amikor beköszönt a jó idő, a legtöbbünket óhatatlanul elfogja a vágy, hogy fagylaltot ennénk. Szerencsére nem kell ehhez a legközelebb nyitva lévő fagyizót hajkurászni, hiszen otthon is elkészíthetjük a hűsítő finomságot, ha van fagyigépünk. Ez ugyancsak igaz a nyár másik nagy favoritjára: a koktélra (legyen akár alkoholos, akár mentes). Egy otthoni shaker-készlettel pillanatok alatt kikeverhetjük a kedvenc italunkat olyanra, ahogy szeretjük, és a kertben, a medence partján szürcsölhetjük a házi készítésű frissítőket vagy kanalazhatjuk a fagyit.

Az elmúlt években nagy kedvenc lett a fedővel és szívószállal ellátott csuporszerű bögre, amiből lássuk be, sosem elég. Mindig megjelenik egy új forma, új minta, persze az is mellette szól, hogy roppant hasznos: fedett, nem szállnak így bele a bogarak, és számtalan egyedi bögre közül a családból mindenki meg tudja jegyezni, melyik a sajátja. Most egy ananászos csodát hoztunk el.

Akiknek gyerekeik, unokáik vannak, pontosan tudják, mekkora sláger a szívószál, így a “konyhai kacatok” utolsójaként ezt említjük meg. Azonban arról is szót kell ejteni, hogy a műanyag, egyszer használatos verzió rendkívül veszélyes a környezetre, így a környetettudatosság jegyében egy többször használatos, boro-szilikát, azaz hőálló üvegből készült példányt mutatunk, amihez külön tisztító is jár.

 

 

A nappaliból a béke szigete

Sokan csak a hálószoba ablakára raknak sötétítő függönyt a békés alvás érdekében, vannak azonban, akik a napsugárzás ellen is ezzel védekeznek szerte az egész házban. Manapság már lenyűgöző és hangulatos mintákkal lehet kapni ilyen textíliákat – a mi kedvencünk például a lenti álomfogós -, de a roletta sem egy elvetendő megoldás.

Azok, akik idén sajnos nem utaznak, mégis vágynak a külföldi – mondjuk görögországi – táj látképére, egy festménnyel vagy fotóval dobhatják fel a falat.

Továbbá az otthoni fények kellemes atmoszférát teremtenek a hűs lakásban töltött nyári estéken; a fényfüzérek végeláthatatlan sora tárul a vásárlók szeme elé az interneten és a boltokban, amiből kiválaszthatják a lakásukhoz stílusban megfelelőt. A flamingós darabot kimondottan a nyár ihlette, erősen hajaz a strandokon használt felfújható flamingós matracra.

 

 

Teljes pompában a kert

Miután a legjobb kerti bútorok közül kiválasztottuk a megfelelőt, és a kerti dekorációkra is vetettünk egy pillantást, nézzünk körül az udvaron és tegyük fel a kérdést: mi kellhet még? A nagy kertészeknek egy 3 darabos ültetőkészlet, melynek segítségével kedvükre szépíthetik a kertet, az udvar szárnyas vendégeinek egy bájos madáretető, a pihenni vágyóknak pedig egy felfüggeszthető kötélhinta, amibe heveredve ki tudják pihenni a nap fáradalmait.

Két dekorációt hoztunk még, amik nagy kedvencekké váltak: az egyik a nap alakú, antikolt felületű szélforgó, ami a földbe szúrva igencsak látványos; a másik a díszkerítés, amit a virágoskert peremére szoktak tenni, ezzel díszítve azt.

 

 

Amikért megőrülnek a gyerekek

A családosok természetesen úgy szeretnék meghozni a nyári hangulatot az otthonukba, hogy az a gyereküknek a legkedvezőbb legyen. Mi kell a lurkóknak? A víz, a pacsálás. Erre találták ki a trambulinra szerelhető permetezőt és a virág alakú vizes játékot, amivel garantáltan kacajtól lesz hangos az udvar.

A pihenésről a fészekhinta gondoskodik, amin akár feküdni, relaxálni is lehet egy jó kis bowling után. Végül, de nem utolsó sorban: talán mindenkinek volt gyerekkorában egy olyan pillanata, amikor sátrat vagy bungalót akart építeni – ez a mi gyerekeink esetében is potenciális vágyálom. Az apacs játszósátorral nem lehet melléfogni, de számtalan mintával, rengeteg színben megtalálható, így ki lehet választani a gyerkőcnek megfelelőt.