A legjobb kerti fények kellemes tavaszi-nyári estékre

Fatima
Tavasz van, ez együtt jár azzal, hogy később sötétedik és egyre több időt töltünk a szabadban. A kertes házaknál beindul az udvar csinosítgatása, amihez nagyszerű kellék a díszvilágítás - ebből gyűjtöttünk össze néhány nagy kedvencet.

Aki kertes házban lakik, itt az ideje, hogy előkészítse az udvart a nyári kerti partikhoz, a közös hétvégi grillezésekhez és a kényelmes pihenéshez. Mindenekelőtt füvet kellene nyírni, rendbe tenni a virágokat, a fákat, és persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy szép és ápolt kertet még hangulatosabbá varázsolhatnak a díszkivilágítások. Aki szeretné fényárral beborítani a kertjét, annak megmutatjuk a mi kedvenc kültéri díszítőelemeinket, amik garantáltan idillivé teszik a kint töltött időt. Három fő típusba, ezeken beül három árkategóriába szedtük a lámpákat, hogy mindenki megtalálhassa a neki és a pénztárcájának megfelelőt.

Fotó: Vivre

Világíró szobrocskák minden mennyiségben

Aki nem akar egy vagyont költeni, mégis feldobná valamivel az udvarát, ő is bőségesen válogathat jobbnál jobb termékek közül. Örök kedvencek a világító szobrocskák, amik általában napelemmel működnek és sötétedéskor automatikusan bekapcsolnak.

Lehet találni kis figurákat, mint például a mókusos vagy a csigás, de aki az egyszerűbb darabokat kedveli, annak tökéletes választás a kőre hasonlító fényforrás. Ezeket jól mutatnak a kerthez vezető út mentén, akár sziklakertben vagy kerti tó mellett. Bár egy-egy darab is elég belőlük, érdemes inkább több fajtából válogatni, mint egyből többet venni.

Ha egy kicsit jobban kinyitjuk a pénztárcánkat, még különlegesebb termékre bukkanhatunk, amik esetleg stílusban sokkal inkább passzolnak a kerthez. Bármennyire próbáljuk tagadni, a törpe igazi örökzöld, szinte mindenkinek van az otthonában egy hasonló szobrocska, de ne fekedkezzünk meg a másik kedvencről sem: a gombáról. Az elegánsabb kertekben gyakorta megjelenik az angyal madáritató vagy szobor formájában, akkor miért ne lehetne egy lámpa is belőle? Aki azonban a legegyszerűbb és legvagányabb világítást szeretné, annak a befőttes üveget javasoljuk (most úgyis akciós).

Nem mindenki szereti agyoncicomázni a kertet, éppen ezért gyűjtöttünk még a befőttes üveg mellé olyan díszeket, amik egyszerűek, de tökéletesen mutatnak az udvaron. A 20 centi átmérőjű gömböt fehér és homokkő színekben is lehet kapni, ráadásul most akciósak, úgyhogy érdemes lecsapni rájuk. Fényük misztikus és romantikus környezetet eredményez, legtöbben kertbe, teraszra, télikertbe szokták helyezni. Ami azonban sosem megy ki a divatból, az a klasszikus talpas lámpa, ami szimplán elegáns, bármilyen kertbe tökéletes opció.

Különleges földbe szúrható kerti lámpák

A másik favorit a földbe szúrható verzió, ami szintén beépített elemmel van ellátva, ez nappal feltöltődik, így a lámpa este automatikusan bekapcsol. Ugyancsak nagyszerűen díszíti a kertbe vezető utat, sokan “leszállópályaszerűen” helyezik el a kisebb termékeket, míg mások egy-egy darabot szúrnak elszórva a kerti növények közé. Kinézetükkel ellentétben rendkívül strapabírók, ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Egy egyszerű gömb is mutatós lehet, de aki inkább flancosabb dekorációt szeretne, válogathat a madárfigurástól elkezdve a virágoson át. 

Ha egy leszúrható világításra 4000 forintnál picivel többet szánunk, sokkal kidolgozottabb, jópofább, dizájnosabb darabot kaphatunk. A törpéhez, gombához hasonlóan a békafigura is elmaradhatatlan a legtöbb otthonból, ugyanakkor egy különleges virágot vagy valamilyen madarat, pillangót  formázó termék is felüdítő látvány.

Sajnos az igazán egyedi díszeknek megvan az áruk, például nem minden kertben jön velünk szembe egy ilyen bohókás flamingó. A másik két dekoráció egyszerű és nagyszerű, látványosak, ha jó helyre tesszük.

Árasszuk el a kertet fényfüzérekkel

A fényfüzérek nemcsak a lakásban, hanem a kertben is remekül mutatnak, nincs olyan szeglete az udvarnak, ahova ne lehetne felaggatni őket. Fákat, cserjéket feldobnak a kisebb, egyszerűbb termékek, míg a Jolly Tasselhez hasonlóakat inkább teraszok, pavilonok, pergolák díszítésére javasoljuk. Ezek legtöbbje elemmel működik, be- és kikapcsoló gombbal vannak ellátva, így akkor csinálunk fényt velük, amikor akarunk. Érdemes alaposan átgondolni, pontosan hova szeretnénk felfuttatni, hiszen a termékek hossza limitált!

A Festival Outdoor termékei nemcsak fehér színben kaphatók, hanem kék, rózsaszín és zöld színben is el lehet érni. A pici japánpapír gömblámpákkal nem lehet melléfogni, ahogy a színes gömblámpákkal sem.

A végére hagytuk a jolly jokert, a fényfüzérek királynőjét, ami valóban megunhatatlan. Akár egyszerű villanykörtéből, akár színes vagy csicsásabb változatból áll a füzér kerti és beltéri dekorációnak is ideális.