Otthon 2020. július 03.

Felfújható és fémvázas medencék otthonra

Balázs Otthon 2020. július 03.
Jól esik csobbanni egyet a nagy melegben - ezzel vélhetőleg a család minden tagja így van. Ezért összeszedtünk nektek néhány kertben felállítható medencét, hogy könnyebben viseljétek a hőséget.

Mielőtt fejest ugranánk a medencevásárlásba, tisztáznunk kell, hogy mire is akarjuk használni a medencét és kinek, kiknek szánjuk? Ha a hétvégi házba akarunk valami pancsolót, amiben elfröcskölik egymást az unokák havonta egyszer, akkor nem érdemes komoly pénzeket költeni rá, gyakorlatilag bármelyik felfújható medence megteszi. Bár látványosan gagyit ebből sem érdemes bevállalni, mert ha két napon belül feladja, az senkinek se jó.

A felfújható medencénél lényegesen komolyabb, időtállóbb, de cserébe valamivel macerásabb melóval szét és összeszerelhető,  valamint drágább a merevfalú, fémvázas medence. Ez akkor jó, ha rendszeresen használni akarjuk, akár az egész családdal.

Ezek a medencék azért is tök jók, mert még a legcsipiszupibb merev falú medence is csak a töredékébe fog kerülni egy klasszikus épített medencének, ezen utóbbi költségének felső határa milliókban mérhető, de a leggarasoskodóbb verzió is több százezer forintos tétel lesz. Ezzel szemben a felfújható és a merev falú medencék pár tízezer, de max. egy-kétszázezer forint környékéből kihozhatók. További előnyük, hogy nem fix a helyük, így ha az eredeti elképzelés nem válna be, simán felállíthatjuk a kert másik oldalán, míg egy épített medence esetében ez egy jóval problémásabb művelet lenne.

Kerti medencében játszó gyerekek.
Forrás: Getty Images

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a medencékhez külön még meg kell venni a működtetésükhöz szükséges kiegészítőket, ezeket az alábbi árak nem tartalmazzák. Hogy mi kell még hozzájuk? Pl. pumpa a felfújható medencékhez, vagy a merev falú medencékhez egy védőtakaró, illetve bármi egyéb, amit csak akarunk a felfújható matrac-hűtőláda tengelyen.

Az olcsó családi

Intex Swim Center családi medence

Felfújható; 882 l; 229×229×66 cm; Ára: Kb. 20 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert se nem túl nagy, se nem túl kicsi, gyerekekkel is kényelmesen el lehet férni benne, bár persze akkor, ha nem a focicsapat-létszámra gyúrunk. 3 éves kortól használható és külön jóság, hogy van hozzá két palacktartó is, ahova a jéghideg italokat bekészíthetjük, ha megszomjaznánk a nagy pancsolás közepette.

Alapvetően tartós és strapabíró anyagból készült, nem kell hozzá se szűrő, se keringető, csak egy tisztességes pumpa.

Hátrányok

Mint általában a felfújható medencék, ez sem az örökkévalóságnak készült, így számíthatunk arra, hogy egy idő után ereszteni fog.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik viszonylag olcsón szeretnék megúszni a medencevásárlást.

Kisfiúknak

Intex Dino medence, játék center

Felfújható; 249 x 191 x 109 cm; 216 l; Ára: 14 900 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért mert ha a gyerek csipázza a dinókat, akkor alig lehet majd kiszedni belőle, ráadásul több kiskölyök is remekül el tud játszani benne.

A medencében nem csak pancsolni, hanem csúszdázni és a nagy dinófejet labdákkal etető ügyességi játékot is lehet játszani, úgyhogy garantált, hogy egyhamar nem unják meg a gyerekek.

Hátrányok

Arra oda kell figyelni, hogy azért óvatosan csapassák benne az apokalipszist a kölykök, mert a medence alja meglehetősen sérülékeny, így előfordulhat, hogy kiszakad.

Kiknek ajánljuk?

Kisfiúknak és dinómániás kislányoknak

Kislányoknak

Intex Candy Zone csúszdával és 6 labdával

Felfújható; 295x191x130cm; 168 l; Ára: Kb. 25 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert ehhez a nyalókás, édességes tematikára épülő medencéhez jár hat darab labda és egy csúszda is, így gyermekeink önfeledt lubickolását már semmi sem akadályozhatja meg.

A medence anyaga erős Vinyl, így nehezebb kiszakítani, valamint a mérete is egészen pofás.

Ha pedig úgy tartja kedvünk, a medencére rácsatlakoztathatjuk a kerti tömlőt is, amiből időnként hűsítő vízpermetet tolhatunk boldogan játszó utódainkra.

Hátrányok

A medence terhelhetősége mindössze 56 kg, tehát a nagyobb gyerekek (5-6 évesek) csak kisebb csapatokban, kettesével, max. hármasával játszhatnak benne.

Kiknek ajánljuk?

Édességszerető kislányoknak, illetve hűsölni vágyó kisfiúknak.

A tartós családos

Bestway Puerto Rico/Power Steel ovális fémvázas medence szett

Fémvázas; 7250 l; 4,24mx2,50mx1,00m; papírszűrős vízforgatóval 2,0 m3/h; Ára: Kb. 160 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert egy négytagú család egyidejűleg is kényelmesen elfér benne, de akár még többen is csatlakozhatnak. A medence összeszerelése egyáltalán nem igényel komoly szaktudást, viszonylag gyorsan és egyszerűen meg lehet oldani. Jár hozzá létra és vízforgató szivattyú is.

A medencetest extra erős Tritech anyagból készült, aminél ellenállóbbat csak a prémium, épített medencékben találunk.

Fel kell készülnünk arra, hogy a megvásárlása után ez bizony még bő 5-6 éven át tuti, hogy medence lesz.

Hátrányai

A medencével ellentétben a hozzájáró létra összeszerelése már nehezebb pálya, de nem megoldhatatlan. A medence sajnos nem téliesíthető, a fagyot egyáltalán nem bírja, így a jó idő elmúltával össze kell csomagolni és olyan helyre tenni, ahol nem éri a hideg.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik hosszú távú, tartós megoldásokban gondolkodnak.

A megfizethető, de tartós

Bestway Mykonos Lux rattan hatású fémvázas medence szett

Fémvázas; 9 150 l; 366 x 100 cm; 2 m³/h papírszűrős vízforgató; Ára: 91 990 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert a medence fala rattan hatású, így nem csak praktikus, de remekül is néz ki. Egy kisebb család is simán elfér benne, de néhány haverrel is kellemesen eliszogathatunk egy nyári estén ebben a medencében.

Ehhez is jár vízforgató, valamint létra és a háromrétegű, erősített PVC test gondoskodik róla, hogy ne csak egy szezonra, hanem akár több évre meg legyen oldva a medencekérdés.

Hátrányok

Ez a medence sem téliesíthető, így a fagy elől sajnos szét kell szerelni és el kell zárni.

Kiknek ajánljuk?

Kisebb családoknak, baráti társaságoknak.

Keresés az oldalon