5 rejtett funkció az iPhone-on, amiről nem szólt az Apple

Fruzsi
Apró, de annál jobb trükkök a hamarosan megjelenő iOS 16 rendszeren.

Ugyan az iOS 16 megjelenéséig még néhány hónap hátra van, ez sem akadályozza a felhasználókat az új funkciók felfedezésében, főleg, mióta kijött az operációs rendszer első nyilvános bétaverziója. A CNET olyan kisebb, méltatlanul kevés figyelmet élvező lehetőségeket gyűjtött össze, amelyek teljesen megváltoztathatják az iPhone használatának módját.

A rejtett és a nemrég törölt albumok mostantól jelszóval védettek

A fotók között található Rejtett album szekció egyáltalán nem rejtett, hiszen könnyen megtalálható. Még akkor sem nehéz megnyitni a tartalmát, ha a telefon tulajdonosa láthatatlanná teszi azt, ugyanis ez a beállítás is könnyen visszacsinálható. Az iOS 16-ban található kis lakat-ikonoknak köszönhetően már a Rejtett album és a Nemrég törölt album lezárható, úgy, hogy a belépéshez Face ID vagy jelszó szükséges.

Mentett Wi-Fi jelszavak megtekintése és megosztása

iPhone XS készülék - 5 trükk az új IOS16-on
Justin Sullivan/Getty Images

Az Apple már egy ideje lehetővé teszi az iOS-felhasználók számára a Wi-Fi jelszavak megosztását, de csak akkor, ha két Apple-eszközt egymás közelébe helyeznek. A jelszavakat jelenleg a beállításokból nem lehet előszedni, és természetesen a fenti megoldás androidos készülékekkel vagy számítógéppel sem működik. Az új iOS-ben viszont a Wi-Fi menüponton belül az adott hálózat jobb oldalán lévő apró információs ikonra kattintva megtalálhatjuk a hálózati jelszót, amelyet aztán egyszerűen a vágólapra másolva továbbíthatunk bárkinek.

Duplikált fényképek és videók keresése és eltávolítása

A többször letöltött képek és videók törölgetésére az eddigi operációs rendszerekben csak manuálisan volt lehetőség, de az új funkció a Fotók/Albumok/ menüpontok alatt lévő Duplikátumok albumban megmutatja neked az összes olyan fotót vagy videót, amelyet többször mentettél el. A felesleges képek törölhetők, vagy az Egyesítés gomb megnyomásával a készülék automatikusan kiválasztja a legjobb minőségű fotót, míg a többit a kukába helyezi.

Kedvenc lapok kitűzése a Safariban

Ha szeretsz nagyon sok lapot megnyitva tartani a Safariban, nehéz megtalálni azt, amit éppen keresel. Ennek a problémának a kiküszöbölésére szolgál a kedvenc lapok kitűzése: a nyitott lap lenyomása után a Pin Tab gombbal az adott lap a Safari tetejére kerül, ahol egy apró lapelőnézetként folyamatosan látható lesz.

Nintendo Switch Joy-Conok párosítása iPhone készülékkel

Az Apple már régóta lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó kontrollereket, például a PS5 Sony DualSense és az Xbox Core Controllert párosítsd iPhone vagy iPad készülékeddel a kényelmesebb mobilos videójáték-élmény érdekében. Ez a lista bővült egy újabb konzolvezérlővel, a Joy-Con kontrollerrel.