Az iPhone híres bohóchalát 15 év után végre megkaphatják a felhasználók

Fruzsi
A 2007-ben Steve Jobs által bemutatott, az első generációs modellekhez készült ikonikus háttérkép végül sosem jutott el a vásárlókig. Mostanáig legalábbis, mert az iOS 16-ra úgy tűnik, megérkezik.

Az iPhone hosszú utat tett meg azóta, hogy Steve Jobs 2007-ben leleplezte a forradalmi készülék első változatát. Az üzletember halála után több mint tíz évvel az Apple visszanyúl a kezdetekhez az első generációs modellekhez készült bohóchalas háttérképpel, amelyet hiába vártak annak idején az érdeklődők.

A jövőbeni iOS 16-tal rendelkező telefonokon megjelenő, bohóchalakon túl zöld vízinövényeket ábrázoló képet egyelőre csak az iOS 16 bétatesztelői láthatták személyesen, akiknek egyike a Twitteren is megosztotta, mit talált a használatára bízott telefon beállításai között.

 

A képet, amely

először az Apple 2007-es eseményén bukkant fel a nagyközönség előtt, amikor Jobs bemutatta az eredeti iPhone-t, a piacra dobott készülékeken már hiába keresték

 az első iPhone-tulajdonosok.

Steve Jobs 2007-ben kezében egy iPhone készülékkel Londonban - visszatér az Apple bohóchalas háttérképe
Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

A háttérképről egyelőre annyit tudni, hogy a tesztelés béta fázisában még nem mindenki számára elérhető, de már a felbukkanását is remek jelnek vélik, és

remélik, a bohóchal ezúttal tényleg visszaúszik az iPhone-ok képernyőjére.

via Designtaxi