A cipőbe helyezhető GPS-szel nem fognak elveszni a gondozást igénylő hozzátartozók

bubba 2019. április 19. Trending

Sok családnak okoz problémát, hogy egyes tagjaira fokozottabban kell figyelnie. Akár egy idősebb szerettünkről, akár egy kisgyerekről legyen szó, megnyugtató, ha mindig tudjuk, hogy épp merre járnak.

A GPS SmartSole épp ebben segít nekünk, ugyanis ez nem más, mint egy vékonyka elektronikus chippel ellátott cipőbetét, amit behelyezhetünk a kóborlásra hajlamosabb és ezáltal nem várt bonyodalmakba csöppenő családtagunk lábbelijébe. A chip maga nem teszi kényelmetlenné a cipőt, a kialakításának köszönhetően egészen olyan, mintha ott se lenne.

GPS Smart Sole

Az eszköz maga 300 dollár, emellett szolgáltatástól függően választhatunk csomagot.

Hirdetés

Úgy működik, mint egy telefon

A készülék egyébként a mobilhálózatot használja, tehát mindenhol működik, ahol van térerő és a telefonokhoz hasonlóan időnként ezt is fel kell tölteni.

Használni pedig úgy kell, hogy megadja az ember a paramétereket (mekkora az a terület, amit az általunk ellenőrizni kívánt személy szabadon, baj nélkül bejárhat), majd a chip jelez a telefonunkra, ha az illető kitévedt a biztonságosnak tartott területről.

Emellett természetesen arra is van mód, hogy megnézzük, épp merre jár a GPS SmartSole-lal ellátott szerettünk.

Ennek rendszeres követése pl. demenciával küzdő idősek esetében akár létfontosságú is lehet.

 

Itthon sajnos még nem kapni

A GPS SmartSole-t egyelőre csak az USA-ban és Kanadában lehet megvásárolni nagyjából 85 000 forintnak megfelelő dollárért cserébe.

Keresés az oldalon