Ide utazz a horoszkópod szerint! 12 csillagjegy, rengeteg úti cél

Turi Dániel
Sokak szerint a horoszkópunk az életünk minden területére hatással van és nincs ez másként az általunk választott úti célokkal is. Lássuk, hogy melyik jegy hol érezné magát a legjobban!

Kevesen tudják, de külön szakterület, az asztrokartográfia foglalkozik azzal, hogy a világ különböző pontjain tapasztalható csillagállások milyen hatással vannak az utazókra, főleg, ha figyelembe veszik a csillagjegyeiket is. Röviden tehát, a horoszkópunk alapján vannak helyek, ahol jó eséllyel remekül fogjuk érezni magunkat és vannak, ahonnan nagy valószínűség szerint szomorúan távozunk majd. Megmutatjuk, hogy kinek hova érdemes utaznia a csillagjegye és az ebből következő személyiségjegyei alapján!

Meteor az égbolton Nógrádmegyer közelébõl fotózva
Fotó: MTI/Komka Péter

Bak

A Bak jegy szülöttei az asztrológusok szerint a tizenkét csillagjegy közül az egyik legkeményebben dolgozó, legambiciózusabb, legkitartóbbnak számítanak. Épp ezért nekik igazán

nehezen megy a kikapcsolódás, számukra kifejezetten nehézkes kiszállni a mindennapok mókuskerekéből, élvezni a pihenést, a kikapcsolódást, a semmittevést.

A hozzáértők pont ezen tulajdonságaik miatt javasolják azt, hogy ha utazásra adják a fejüket, az otthonuktól minél távolabbi helyszínt válasszanak maguknak úti célnak. Ilyen lehet például a csendes-óceáni partvonal mentén fekvő, kanadai Vancouver-szigetek, ami a természet, a nyugalom és a béke szigete is. Itt biztosan nem találkoznak majd ideges, rohanó emberekkel, ami segíti a teljes kikapcsolódást. Európán belül maradva pedig jó választás lehet Prága, hiszen a Bakok alapvetően szeretik a klasszikus, történelmi városokat is, ami mind igaz a cseh fővárosra is.  

Kápolna a régi Városházán, Prágában
Fotó: Startlap

Vízöntő

A Vízöntők a spontaneitás, az izgalmak, a felfedezés szerelmesei, akiket rendkívül nehéz lekötni, hiszen folyamatosan szükségük van újabb és újabb impulzusokra, ráadásul nagyon szeretnek közösségben lenni. Ezek alapján a jegy szülötteinek

jó választás lehet szinte bármelyik kisebb olasz város, ahol az emberek barátságosak, befogadók, a hangulat pedig harsányul, hívogatóan lüktet;

olyan, amiben nem lehet unatkozni. Ott van például a szicíliai Taormina, az Etna közvetlen szomszédságában, ahol a helyi borok, a helyi kulináris élvezetek feledhetetlen élményt nyújtanak – nem véletlen, hogy itt forgatták a népszerű sorozat, a Fehér lótusz második évadját is. A Vízöntők számára hangulatos lehet még a szintén olaszországi Palermo, ahol olyan történelmi hagyaték található, amit felfedezni, megismerni izgalmas kihívás.

Halak

A Halak – bár klisének tűnik – jegyében születettek jellemzően imádják a vízpartokat, a tengereket, az óceánokat és a hétköznapokban is a nyugalomra, az egyensúlyra törekszenek. Úti célt is érdemes ezek alapján választani, különös tekintettel arra, hogy a Halak nagyon körültekintőek és maximalisták. Emiatt akár az olyan távoli helyek is tökéletesek lehetnek, mint Francia Polinézia vagy akár a Maldív-szigetek is, de persze nem kell ennyire messze utazni ahhoz, hogy vízpartot és nyugalmat találjanak.

A Varenna nevű falucska a Comói-tó partján
A Varenna nevű falucska a Comói-tó partján. Fotó: Getty Images

Az olaszországi Comói-tó és környéke a hangulatos, több száz éves házaival, a kulturális életével, a hajózási lehetőségeivel biztosan lenyűgözi majd a Halakat.

Kos

A tűz jegyek közé tartozó Kosok képtelenek megülni egy helyben: lételemük a pörgés, az új impulzusok, a tevékeny, aktív kikapcsolódás. Épp ezért nekik semmiképp nem egy láblógatós, nyugodt utazásra van szükségük, hanem kalandos, felfedezésre váró területek megismerésére – olyanra, mint például Bangkok.

Felhőkarcolók Bangkokban
Fotó: Getty Images

Az ötmilliós lakossággal bíró thai főváros európai szemmel olyan, mint egy ékszerdoboz:

tele van drágakövekkel, amiket a helyiek szerencsére szeretnek megmutatnia az ideérkező turistáknak is.

A thai kultúra megismerése, az izgalmas éjszakai élet, a helyi ételek, a buddhista templomok, a hegyek egytől-egyig garantálják, hogy egy percig se unatkozzanak a látogatók – és a Kosoknak épp erre van szükségük.

Bika

A Bikák az érzékek szerelmesei – legyen szó ízekről, illatokról, látványról, mindenben a legjobbat, a legkiemelkedőbbet keresik és ezek természetesen egy-egy utazás során is különösen fontosak számukra. Ezekből mindet nagy mértékben megtalálhatják az olyan lenyűgöző és luxust kiáltó európai városokban, mint Firenze, Párizs vagy Genf. De ha több pénzt tudnak az utazásra szánni, tavasszal a legjobb választás a japán Kyoto, ahol

a cseresznyefák alatt andalogva olyan érzésük lehet, mintha egy rózsaszín álomvilágba csöppentek volna

– ráadásul a helyi wellness-szolgáltatások, a kényeztetési lehetőségek is végtelenek.

Ikrek

Az Ikrek jegy szülötteit gyakran írják le nyugtalannak, örökmozgónak, akik ráadásul az utazás szerelmesei is. Imádnak új helyeket felfedezni, új kultúrákat megismerni, idegen tájakat bejárni – nekik az egész világ olyan, mint egy nagy felfedeznivaló kaland. Ezek alapján jó választás lehet számukra akár London, de akár Los Angeles is: mindkét város izzik, tele van energiával, miközben fontos kulturális örökséggel is rendelkeznek.

A káosz és a nyugalom egyszerre vannak jelen ezeken a helyeken, ahol mindig akad valami ismeretlen, rejtett titok,

ami újra és újra felfedezésre sarkallja a látogatókat.

A Tower és a Big Ben Londonban
Fotó: Getty Images

Rák

Az érzelmes, nyugodt, megfontolt jegyben születettek kevésbé kedvelik a hangos, pörgős, intenzív utazásokat, ezért érdemes olyan úti célt választani, ahol az is pihentető lehet, ha a hotelszobában töltik az időt. Mivel a Rákok javarészt kedvelik a történelmet, az intellektuális programokat is, Görögország lehet az az úti cél, ami minden igényüket kielégít. Ha a klasszikus helyeket kedvelik, akkor tökéletes választás lehet Athén, ahol

minden utcasarkon belefutunk a több ezer éves történelembe vagy Santorini szigete is, ahol a pihentető időtöltés garantált.

Légi felvétel az athéni Parthenonról
Fotó: Getty Images

Oroszlán

Az Oroszlánok a „legek” jegye: ők mindenben a legjobbra, a legnagyobbra, a legdíszesebbre, a legkülönlegesebbre vágynak, ahol a luxus alapvető, az izgalmak pedig garantáltak. Európán belül épp ezért lehet jó döntés elutazni Párizsba, a modern művészetek otthonába, ahol minden galéria, minden múzeum újabb és újabb vibráló élménnyel szolgál, miközben maga a város a kifinomultság, a luxus szimbóluma.

Eiffet-torony
Fotó: Getty Images

A másik város, ami igazán illik az Oroszlánok temperamentumához, az nem más, mint New York, ami sohasem alszik és ahol mindent lehet, de semmit sem kötelező.

Szűz

Megfontolt, átgondolt, de rendkívül spirituális jegynek is tartják a Szűz csillagjegyűeket, akik szinte biztos, hogy hosszú tervezés, alaposan átgondolt szervezés után vágnak csak neki egy nagyobb utazásnak. Szeretik a rendet, a kiszámíthatóságot, miközben érdeklődőek és figyelmesek, ha új helyekről van szó. Az ázsiai Dél-Korea pedig pont ezen tulajdonságai miatt bizonyulhat a legjobb választásnak. A főváros,

Szöul rendezett, tiszta, ahol jelen vannak a mindennapokban az ország spirituális hagyományai,

de mindez egy olyan modern köntösbe csomagolva, ami kiszámítható és könnyen befogadható.

Mérleg

Sokan az egyik legromantikusabbnak tartják a Mérlegeket, akik – ahogy a nevükből is kiderül – mindig arra törekszenek, hogy egyensúlyban legyenek magukkal és a környezetükkel. Ez azt jelenti, hogy olyan úti célokat választanak maguknak, ahol

a pihenés és az izgalmak, a pörgés és a nyugalom egyszerre van jelen.

A jegy szülöttei egy időben vágynak arra, hogy napközben dúskáljanak a kulturális, kulináris élvezetekben, hogy később csak bekuckózzanak a szálláson és pihenjenek. Erre jó választás lehet Skócia vagy Írország, ahol a nagyvárosi nyüzsgés mellett megtalálhatók a romantikus, nyugodt és pihentető pillanatok is.

Edinburgh, Skócia
Edinburgh, Skócia (Forrás: iStock)

Skorpió

Mélyérzésű, érdeklődő, kíváncsi, akinek fontos a nyugalom és a lelki feltöltődés – általában ezek jellemzőek a Skorpió jegy szülötteire, akik egy-egy utazás során annyira komolyan veszik a kikapcsolódást, hogy semmi nem tudja kizökkenteni őket. Marokkó például egy olyan hely, ahol a Skorpiók ki tudják elégíteni a kíváncsiságukat, anélkül, hogy folyamatosan más turistákba ütköznének – arról nem is beszélve, hogy az ország olyan, minden luxus igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújt, ami még a sokszor elégedetlenkedő Skorpiókat is lenyűgöz.

Marrákesi piac, a helyi árusok portékáival
Marrákesi piac, a helyi árusok portékáival. Fotó: Getty Images

Nyilas

Az Ikrekhez hasonlóan a Nyilasok is a felfedezést, az izgalmakat, az extrém helyszíneket részesítik előnyben, ahol olyan élményekben lehet részük, amilyeneket nem felejtenek el egy életen át. A Nyilasok vibráló személyiségéhez tökéletesen illenek az ausztrál partok: a gyönyörű homokos föveny, a hatalmas hullámok, a szörfösök, a napsütés – a hely, ahol mindig zajlik az élet és épp ez az, amire a jegy szülötteinek szüksége van.

Az ausztráliai Sydney hajnali fényei
Az ausztráliai Sydney hajnali fényei (Fotó: Getty Images).

Ha a Nyilasok az izgalom mellett egy „kulturális sokkra” is vágynak, akkor pedig irány Mexikó, ahol egy teljesen új oldalát ismerhetik meg a világnak.