Hatalmasat nőtt New York turizmusa egyetlen év alatt - mutatjuk a számokat

Pitz Dániel
Már csak 15 százalékkal maradt el New York látogatottsága a 2019-es rekordévhez képest. Az idei évben nem kevesebb, mint 62 millió turistát várnak.

A NYC & Company, azaz a város hivatalos marketingéjéért és a turizmus népszerűsítéséért felelős szervezete szerint 2022-ben több, mint  56 millió turista kereste fel az Egyesült Államok egyik legismertebb városát, New Yorkot. 

Nem véletlen, hogy optimistán tekintenek a 2023-as évre is – derült ki az ny1.com tudósításából.

New Your látképe egy repülőgép ablakából
Fotó: Getty Images

A szervezet adatai szerint 71 százalékkal emelkedett a városba látogatók száma a 2021-es évhez képest, amikor a világjárvány még erősen érintette az Egyesült Államok turizmusát is is. A városba 2019-ben utaztak a legtöbben, de a 2022-es adatok is csak 15 százalékkal maradnak el a rekordévtől.

A beérkezett adatok alapján 2022-ben jelentős megemelkedett a szállásfoglalások száma. Az ügynökség előzetes becslése szerint 2022-ben elérték a 32 millió vendégéjszakát, ami mindössze 20 százalékkal marad el a 2019-es rekordszinttől.

Az ügynökség becslései szerint idén még többen érkezhetnek New Yorkba. A NYC & Company azzal számol, hogy 2023-ban több mint 62 millió turistát fogadhat a város.

A turizmus fellendüléséhez hozzájárult, hogy a városban fokozatosan visszatértek a járvány előtti élethez. Ezzel pedig nem csak a turisták által foglalt vendégéjszakák száma nőtt meg, hanem az üzleti utazások terén is jelentős növekedést tapasztaltak.