Álomnászút 2022-ben - Íme, a legnépszerűbb úti célok

Turi Dániel
Az esküvő és a nászút minden szerelmes életében rendkívül fontos: épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ki hol tölti el ezeket a piros betűs napokat. Mutatjuk, hogy idén mik a legnépszerűbb nászutas úti célok!

A koronavírus okozta lezárások nem csak az egyszerű hétköznapokat változtatták meg alapjaiban, de az olyan fontos és nagy napokat is, mint az esküvő, vagy a nászút. Az Expedia legújabb felmérése szerint azonban idén – miután már a legtöbb úti cél szabadon elérhető – többen és hosszabb időre tervezik majd a boldogító igen kimondása utáni utazásukat.

A Travel+Leisure gyűjtötte össze az Expedia legújabb kutatásának eredményeit és meglepő eredményekre jutottak.

Kiderült ugyanis, hogy az elmúlt években a nászutasok 97%-a volt kénytelen lemondani az utazást, így nem meglepő, hogy azok, akik idén fogadnak örök hűséget a párjuknak hosszabb, sőt, akár egyszerre több utazást is terveznek. A felmérés szerint a legtöbb friss házas meglepő módon az Egyesült Királyságot választják úti célnak – nem is feltétlen Angliát, sokkal inkább Skóciát, és annak is elsősorban az érintetlen, természetközeli részeit. A Skót-felföld legnépszerűbb tájai, a Loch Ness tó, vagy a Glenfinnan-viadukt – ahol többek közt a Harry Potter filmeket is forgatták -, mind szerepelnek a nászutasok tervei között. Az Expedia felmérése alapján a legtöbben a kevésbé népszerű útvonal után Londonban tervezik befejezni az emlékezetes napokat. Emellett azonban ugyanúgy népszerűek a vidéki angliai helyszínek is, mint például II. Erzsébet valódi otthona, a Windsor-kastély és környéke, de a Stonehengeis nagy népszerűségnek örvend az utazók körében.

Nem mindennapi látvány Skóciában
Fotó: George Robertson / Robert Harding RF / robertharding via AFP

A nászutasok toplistáján szerepel még az évről-évre egyre népszerűbb Dubai is, harmadik helyen pedig – talán kevésbé meglepő módon – a szerelmesek városát, Párizst találjuk. A felmérésből az is kiderült, hogy az utazók majdnem fele elsősorban múzeumokat, galériákat és kiállításokat szeretne megnézni az adott városokban, kicsivel kevesebben, a válaszadók 42 %-a pedig elsősorban az éttermek, a kulináris élmények és a piacok miatt választották az adott desztinációt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Paris Wedding Photographer 맥스 Max (@bisousparis) által megosztott bejegyzés

 

Emellett úgy tűnik, hogy egy új trend is születőben van, ami még az Expedia szakértőit is meglepte. A felmérésben résztvevő nászutasok közel húsz százaléka ugyanis nem éri be egyetlen utazással: sokan nem egy, hanem legalább kettő, de akár három úti célt is kinéztek maguknak – talán épp azért, hogy bepótolják azt, ami az elmúlt évekből kimaradt.