Széttrollkodták a diákok a KRÉTA Android alkalmazást

Startlap - Virág Attila
A diákoknak szóló KRÉTA Android app mellett az elmúlt időszakban erősen megváltoztak a kommentek, és már-már vígjátékba csapott át a véleménycunami. Ezekből szemezgetett szerkesztőnk, miután egyik gyermeke órák óta kacarászott a Google Play Áruház kapcsolódó adatlapján.

A közoktatásban résztvevő diákok és szüleik majdnem annyit találkoznak a KRÉTA elektronikus naplóval, mint a Facebookkal, és vélhetően megoszlanak a vélemények arról, hogy mekkora élményt ad ez a virtuális csatlakozási pont életükhöz. Az okostelefonokra elérhető e-napló változatok egyike sem kapott túl jó értékelést az elmúlt években, pedig a fejlesztők sokat dolgoztak azon, hogy a kezdetben elviselhetetlenül rossz működést élményszerűbbé tegyék. A diákoknak szóló Android verziónál az elmúlt időszakban erősen megváltoztak a kommentek, és már-már vígjátékba csapott át a véleménycunami. Ezekből szemezgetett szerkesztőnk, miután egyik gyermeke órák óta kacarászott a Google Play Áruház kapcsolódó adatlapján.

A KRÉTA Tanulóknak Android app a Google Play Áruházban

Régebben azok a kommentek voltak a leggyakoribbak, melyek arról szólnak, hogy lefagy az app vagy nem lehet belépni, és úgy általában ki mit hová tegyen vagy merre menjen a készítők közül. Bár a cikk írásához képet egy hete is született egy – az áruházat használók által – erősen ajánlott komment, miszerint Sarf nem tud belépni, huszonnégy személy hasznosnak találta Marcell véleményét is:

A matektanár nevű boss a matematika pályán csak maximum 2 csillagosra sikerül cheatkódok nélkül.

Azaz úgy vette, mintha a KRÉTA egy játék lenne, amit túl nehéznek ítélt. Mindenesetre lecsillagozta egyre az appot. Viktória ugyanezt tapasztalta, csak egy másik pályán is:

A Matematika, és a Fizika pálya nagyon nehéz, főleg ha a boss megbuktat ;

Úgy látszik, ez egy olyan játék, melyben sok pálya okoz nehézséget, ezt a kommentet 101 személy találta hasznosnak:

A “kémia”nevezetű pálya elég nehéz, főleg ha a boss is egy óriási, gonosz paraszt.

A szerepjátékosok is megtalálják maguknak az igazi nehézséget:

Nagyon nehéz a informatika boss mert egy 250kg-és mutáns.

Dániel inkább egy életmódtanácsadó, coach appként éli meg a KRÉTÁT:

Nagyon jó app. Segít abban, hogy az emberek együtt tudjanak élni a depresszióval, a stresszel és az életkedvtelenséggel.

Van, aki nem jut el az ötös szintig (lvl5):

nehezek a pályák az 5-ös pályák a tantárgyakból szinte lehetetlenek.

Vannak azok az appok, melyek azzal idegesítik a felhasználóikat, hogy éppen egy újabb csodálatos kihívás vár rájuk. Titanilla csak két csillaggal értékelte ezt a feature-t:

utálom egyszerűen fojtoooon jön az értesítés h :mulasztás vagy 4-3-2 értékelési kaptál már a fa**om kivan

Persze, a játékélményt nem csak a nehézségi fok írja le, van, aki a grafikára panaszkodik:

Ez egy igazán rossz grafikájú játék.

Balázs már-már teljes játékmenetes tesztet írt Twitter hosszúságban:

Sziasztok készítők! Csak egy kérdés:ki volt az a féleszű nyomi hülye aki kitalálta ezt az okádékot mert az menjen a pokolba! Az igazgató főboss legyőzhetetlen, túl sok a házi feladat quest!!! A boss fightokat szedjék ki a játékból mert nem lehet teljesíteni őket…a matek boss(aki úgy néz ki mint jabba)pedig a legdurvább lehetetlen megcsinálni 5.00ra, de még a 3.00se könnyű! A töri boss pedig minden battlebe röpdolgozat nevű fegyverrel bombáz! Rossz játék nem ajánlom senkinek!!!

Vince és Balázs véleménye együtt kitesz egy teljes app-review-t, persze folytatva a kritikus hangvételt:

Nyeh… Nem jön be a souls like harcrendszer.🤮 Az a baj hogy nagyon nehéz 4.50-fölé🥵🥵 vinned az összes statodat, egész nap csak farmolni kell és csinálni a questeket, hogy tovább juthass a következő pályára.💀 A Matekkakámbansi a leg dakotább boss de “Kapkadutt” az elf aki “röpikkel” dobál, és az a sok guick time event.😒🐻 A cutsenek 👽, a grafika 🤮, és azt írják hogy minimum 60fps míg a 30 fpst se éri el, szerintem ha hozzákéne hasonlítani egy játékhoz, akkor az a Kahoot.🤡🤡🤡

Martin állítása szerint erős lapokkal rendelkezik, mégis egy csillaggal jutalmazza csak a KRÉTA appot:

Elég nehéz játéknak tartom. Jelenleg aréna 10-ben vagyok és csodával határos módon még soha nem este vissza másik arénába. Az event-ek nagyon nehezek, örülök ha kapok értük 2-3 kupát. Az inbox-om mindig tele van kick-figyelmeztetésekkel és ezért amikor haza megyek a klánomba, akkor nem nyithatom ki a war chestet😥. Egyébként 15 elixier-be kerülök és a deckem-ben én vagyok a legerősebb kártya. Nálam már csak az “ofő” nevezetű champion erősebb, aki a képességével mindig kiküld az arénából😥. #CR

Aztán persze vannak olyan gamerek, akik értik a játékmenetet, és oltják a többieket, “Anonymus Player” öt csillagos válasza:

A kritikusoknak írom, hogy tanulni kellene és akkor nem lesz tele sz*r jegyekkel. Nekem nagyon jól működik.

Gabi is tele-emojizta magát örömében:

Nagyon jó játék😏😏😏😭👑

Egy csapatban lehet vele “Wolfie Shadow” gamer is, mert ugyan 4 csillaggal, de kiáll az app mellett:

A matek tanar boss nem a legkonnyebb de le lehet gyozni am nagyon jo taktikai jatek igy tovabb

Vivien valószínűleg mindig ezzel az appal játszhat, mert nagyon megy neki:

Ez egy 5 csillagos játék, csodálom a stratégiátját, hogy mindig egyre nehezebb lesz, bár sokszor van az, hogy nem bírok szintet ugrani, mert már annyi rossz csata született, hogy már nehezebben lehet szintet ugrani:( De nagyon élvezetes ajánlom mindenkinek🤭

Barnabás nem árul zsákbamacskát, csalna az appban, de nem jelent meg semmiféle hasznos “mod”, így csak szenved a játékmenettel:

A legnehezebb szint a matek 1 honap alatt levitte az eletem 2,70 re ugy hogy majdnem 4,50 en volt. Kegyetlen A bossrol nem is beszelve. Karókat dobál állandóan. Titkos mikkentyűt meg lehetetlen használni olyan fejlett a spottja

Lizett igazi hardcore, nem adja fel, és bevállalja, hogy “lamer”:

Nagyon-NAGYON nehéz nekem 12 évbe telt végigjátszani, 7 évesen kezdtem el… És most itt vagyok 19 évesen… 😩

Bálint szegény várja a választ, mert nem kap itemet, bármi is legyen az:

most a 5 szintén vagyok de van olyan pálya hogy matematika azon nem bírok át jutni az 5 ös szintet már vagy kettő éve vagyok de nem bírok átjutni meg szoktam olyan itemet kapni hogy 1 es és az jó item vagy nem?

További ötletek

Még nem jutottunk a kommentek végére, lenne pár tipp a tarsolyban az újabb troll-kommentekhez:

  • Jó gáme, de mikor jelenik meg Steamre?
  • A teljes verzió kéne cheat kódokkal, de nincsen fenn ncoreon. 🙁
  • Csatlakoznék Barnabáshoz, de fizetnék is egy Garry’s Mod linkért!
  • 120fps-t támogatás kéne, lol
  • Csak lvl1-ig jutok el, hogyan lehet ezt újraindítani? Teljes full reinstall kell? Mert az elég gáz lenne, nincsen mentésem róla.
  • Valaki ki tudja írni C64 kazettára nekem?

Aki szeretné maga megkeresni a Google Play Áruház kínálatában a fent kitárgyalt appot, vagy kattintson ide, vagy írja be a keresőbe, hogy KRÉTA Tanulóknak Android app, vagy a Play Áruház keresőjébe írja be azt, hogy – elnézést a vulgaritásért, de tényleg így – “a világ legszarabb appja”, és kattintson az első találatra.

Mi a KRÉTA?

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes intézmények által kezelt iskolaadminisztrációs rendszer, amelynek használatával lehetővé válik az intézmény tanügy-igazgatási, adminisztrációs és oktatásmenedzsment feladatainak hatékony ellátása, továbbá számos kiegészítő moduljával segíti az intézmények és fenntartók munkáját Bevezetése fokozatosan történt, a 2016/2017-es tanévben csak próba jelleggel volt elérhető azokban az iskolákban, ahol az igazgatóság kérte az e-naplót. Viszont a 2017/2018-es tanévben már minden, állami fenntartású magyarországi iskolában kötelezővé tették. [forrás: Wikipédia]

A KRÉTA webes felület mellett alkalmazásként is elérhető okostelefonokra, külön a tanulók és a szülők részére.

Ez is érdekelhet

képcím

A horvát külügy bekérette a magyar nagykövetet Orbán pénteki...

képcím

Nagyobb nyugdíjemelés jöhet a vártnál, íme a pontos szám

képcím

Jönnek az összehajtható telefonok