14 profi sportoló apuka, akit túlragyoghat az utódja

Startlap - Startlap
A közelgő apák napja alkalmából összegyűjtöttünk 14 sportolót, akit a gyermeke is követett az úton.

A genetika nem hazudtolja meg magát, és bizony sok élsportoló gyermeke bravúrozik az őséhez hasonlóan valamilyen sportágban. Lássuk, milyen híres sportoló apák vannak a világba, akiknek a gyermeke is továbbviszi az örökséget.

Zaire Wade

Apa: Dwyane Wade

Sport: Kosárlabda

Még az iskolás volt, amikor már Z-Wade nagyban diskurált és tippeket osztott meg Kobe Bryanttel és Jimmy Butlerrel, vagy éppen és kritizálta az apja játékát. Úgy tűnik, szerencsére rendelkezik készségekkel, hogy megmondja a tutit a régi motorosoknak:  még csak 19 éves, de már a kosárlabda új csillagaként emlegetik unokatestvérével, Dahveon Morrisszal egyetemben. Sokan már a szemük előtt látják együtt játszani a két generációt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zaire Wade Official FanPage 🧬 (@zairewadeedits) által megosztott bejegyzés

LeBron James Jr.

Apa: LeBron James

Sport: Kosárlabda

Állítólag nem sok 12 éves gyereknek van állandó ösztöndíja Duke és Kentuckytól, és ugyancsak nem sok 12 éves gyerek neve LeBron James Jr. Az idősebb LeBron szerint a fiatalabb jobb, mint ő 12 évesen volt – ami minden idők egyik legnagyobb játékosának a szájából elég súlyosan hangzik. Persze az évek telnek, a fiú azóta már 16, és nagyon úgy tűnik, hogy sikerének a csillagos ég sem szab majd határt.

LeBron és LeBron Jr. / Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

Cole Anthony

Apa: Greg Anthony

Sport: Kosárlabda

Cole Anthony is egyike azoknak a szerencsés sportolócsemetéknek, akinek valódi esélye van arra, hogy túlszárnyalja az ősét. Az észak-karolinai Tar Heelsnél bontogatta szárnyait, most, 21 évesen az Orlando Magic csapatában játszik.  “Megpróbálom átvenni az összes tudást, amit tőle szerezhetek” – mondta apjáról a fiatalabb Anthony.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Greg Anthony (@greganthony50) által megosztott bejegyzés

Vashti Cunningham

Apa: Randall Cunningham

Sport: magasugrás

Vashti Cunningham 4-5 éve került a címlapokra, amikor debütált Rióban. Annak ellenére, hogy lemaradt az éremről, nyert magának egy szerődést a Nike-val, és természetesen folytatja a nemzetközi versenyt, készül az olimpiára. Apja, Randall, a négyszeres Pro Bowl hátvéd, aki mostanság minden gyermekét edzi.

Ron Artest III

Apa: Metta World Peace

Sport: Kosárlabda

Metta World Peace – vagy korábbi nevén Ron Artest – egykori profi kosárlabdázó a Bulls, Lakers és Knicks csapatokon át sok nagy névnél megfordult, egyesek szerint ilyen izgalmas út vár a fiára, Ronra is. A 22 éves tehetség a CSU Northridge Matadors csapatát erősíti, a jövő pedig még nagyobb és nagyobb csapatokat is tartogathat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ron Artest III (@ronron) által megosztott bejegyzés

Scotty Pippen Jr.

Apa: Scottie Pippen

Sport: Kosárlabda

Scotty Jr. (igen,”y” és nem “ie”) a délkeleti Vanderbilt Commodores amerikai főiskolai kosárlabdacsapat irányítója. Apját beválasztották az NBA történetének 50 legnagyobb játékosa közé az 1996-97-es szezon alatt, és egyike annak a négy játékosnak akiknek a mezszámát a Chicago Bulls visszavonultatta (a másik három játékos Jerry Sloan, Bob Love és Michael Jordan). Kulcsember volt mind az 1992-es, mind az 1996-os Bulls bajnokcsapatában, ezt a két csapatot tartják az NBA történetének legjobbjainak – egyszóval fel van adva a lecke.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Scotty Pippen Jr (@spippenjr) által megosztott bejegyzés

Cha’iel Johnson

Apa: Chad Johnson

Sport: Atlétika

Cha’iel Johnson képes minderre: amellett, hogy két egymást követő évben megnyerte az AAU Junior Olimpia 800 méteres versenyét, a futballban sem utolsó, ráadásul NFL sztárapjával együtt bokszol. Ki tudja – talán még azt a sebességet is átveszi, mint az apja – írja a Bleacherreport.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FloTrack (@flotrack) által megosztott bejegyzés

Dennis Rodman Jr.

Apa: Dennis Rodman

Sport: Kosárlabda

Dennis Rodman visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, valamint pankrátor és színész. Játszott a Detroit Pistons, a San Antonio Spurs, a Chicago Bulls, a Los Angeles Lakers, valamint a Dallas Mavericks csapatában is. Összesen öt alkalommal nyerte meg aktuális csapatával az NBA-bajnokságot (1989, 1990, 1996, 1997, 1998), valamint kétszer válogatták be az NBA All-Star csapatba (1990, 1992). Hírhedt volt rendkívül agresszív védekezési stílusáról és lepattanószerzéseiről. NBA-pályafutása alatt összesen 6683 pontot dobott, 11 954 lepattanót szerzett és 1600 asszisztja volt. Fiáról egyszer úgy nyilatkozott az edzője, hogy az egyik legalulértékeltebb és legismeretlenebb játékos, amit nehéz elképzelni a Rodman névvel – de azért azóta szépített

E.J. Smith

Apa: Emmitt Smith

Sport: Amerikai futball

Emmitt James Smith III profi amerikaifocis volt, aki kilencvenes és létezres években 15 szezont futott az NFL-ben, elsősorban a Dallas Cowboys csapatában. Háromszoros Super Bowl-bajnok a Cowboysszal, a liga éllovasa. Fia, E.J. Smith az ő mezszámát, a 22-est viselte, amikor a dallasi jezsuita középiskolában kezdőként játszott az egyetemi csapatban, mint wide receiver. Még csak 19 éves, de nagy jövő áll előtte.

Jada Vick

Apa: Michael Vick

Sport: Flag Football / Kosárlabda

12 éves korában Jada Vick a középiskolás lányok labdarúgócsapatának hátvédje volt, az apja azt mondta, hogy lát magából valamit a játékában. Ha ezt az NFL egykori nagy reménysége mondta, akkor a siker garantált.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Michael Vick (@mikevick) által megosztott bejegyzés

Thaddeus Moss

Apa: Randy Moss

Sport: Amerikai futball

Randy Moss nem volt egy békés, balhémentes figura, így egykori csapata, a Minnesota Vikings megvált tőle, majd a New England Patriotsnál játszott, ahol Jerry Rice rekordját megdöntve az NFL történetének legtöbb alapszakaszbeli elkapott touchdownjával (23) zárt. Újabb botrányok, újabb kirúgás a csapatból… Azt mondják, Thaddeus játéka határozottan hasonlít az apjáéra, azért reméljük, kevésbé botrányos pályát tudhat majd a magáénak.

Bol Bol

Apa: Manute Bol

Sport: Kosárlabda

Manute dél-szudáni-amerikai profi kosárlabdázó volt, a maga 2,31 méteres magasságával még a magasak közt is magasnak minősült. Fia, Bol Bol követte őt a pályán a maga 218 centijével, főiskolán az Oregon Ducks csapatában játszott, most pedig a Denver Nuggets profi kosárlabdázója. Noha édesapja 2010-ben elhunyt, Bol mellett szól, hogy a családi örökség a legjobb kezekben van.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Böl (@bolbol) által megosztott bejegyzés

Charity Bradley

Apa: Shawn Bradley

Sport: Röplabda

Shawn Paul Bradley 229 centiméter magas visszavonult amerikai kosárlabdázó, aki a Philadelphia 76ers, a New Jersey Nets és a Dallas Mavericks csapatokban játszott 1993–2005 között az NBA-ben – noha lánya nem olyan magas, mint ő, annyi biztos, hogy elég ügyes ahhoz, hogy komolyan vegyék a röplabdában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

charity bradley (@charbradley08) által megosztott bejegyzés

Shareef O’Neal

Apa: Shaquille O’Neal

Sport: Kosárlabda

Shareef Rashaun O’Neal kosárlabdázó a LSU Tigers of the Southeastern Conference-nél. Shaquille O’Nealnek, a Hall of Fame játékosának fia, a kaliforniai Santa Monicában lévő Crossroads Schoolba járt. Egy csapásra a legjobb kosárlabdázók közé került – nem hiába, a vér nem válik vízzé.

 

Közeleg június 20., amikor is az édesapákat köszöntjük. Az ünnep alkalmából a héten egy-egy cikk olvasható sportoló világsztárokról és az apjukhoz fűződő viszonyukról, családi titkokról. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Sport rovatot!

Ez is érdekelhet

képcím

"Nekem nincs senkim" - Fodor Zsóka végrendeletet írt: egy ismert...

képcím

Csúnyán kikapott Kínától a női pólócsapat, oda a...

képcím

Hosszú sorok várakoztak oltásért a Dél-pesti Centrumkórháznál